Πορεία των αγροτών της Πελοποννήσου στην Τρίπολη (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πορεία των αγροτών της Πελοποννήσου στην Τρίπολη (photos&video)

Φεβρουάριος 21, 2014 - 20:03

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Μετά τη διαμαρτυρία τους στα διόδια της Νεστάνης οι αγρότες της Πελοποννήσου πήγαν στην Τρίπολη.

Αποφασισμένοι και οργανωμένοι οι αγρότες περίπου μετά τις 15:00 το μεσημέρι ανέβηκαν την οδό Ναυπλίου πέρασαν από την πλατεία Κολοκοτρώνη έχοντας υψωμένα τα πανό τους και τις Ελληνικές σημαίες, κατευθύνθηκαν προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να συναντήσουν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και να του δώσουν το ψήφισμά τους.

Οι αγρότες φτάνοντας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Πλατεία Ανεξαρτησίας και ενώ ο δρόμος ήταν κλειστός πέταξαν τα πορτοκάλια τους μπροστά στην είσοδο του κτιρίου αλλά και στο δρόμο.

Όπως τόνισαν οι αγρότες όλα αυτά τα πορτοκάλια που ήταν πάνω στο αγροτικό στοιχίζουν μόλις 30 ευρώ όταν τα δίνουν. Στη συνέχεια μία αντιπροσωπεία 15 ατόμων της συντονιστικής επιτροπής ανέβηκε στην Περιφέρεια όπου και συνάντησε τον κ. Τατούλη και στη συνέχεια μετά από διάλογο του ζήτησαν να είναι μαζί τους να τους στηρίξει στον κρίσιμο αγώνα τους.

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι το θέμα των αγροτών θα τεθεί εκτενώς στο ερχόμενο Περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου το οποίο θα γίνει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου. Επίσης ότι αυτή τη στιγμή χάνεται μια μεγάλη ευκαιρία επανασύστασης πολιτικών αλλά και φορέων της αγροτικής οικονομίας, όπως οι Συνεταιρισμοί και εξέφρασε τη λύπη του, γιατί η κυβέρνηση ενώ είχε ανακοινώσει την επανόρθωση των συνεταιριστικών δομών δεν το έχει πράξει μέχρι σήμερα. Τέλος, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ότι με εντολή του τα στελέχη της Περιφέρειας θα βρίσκονται δίπλα στον αγώνα των αγροτών.(φωτογραφίες eurokinisi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr

 

Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr Πορεία των αγροτών Πελοποννήσου