Χάντμπολ: ήττα του Διομήδη μέσα στην ΑΕΚ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Χάντμπολ: ήττα του Διομήδη μέσα στην ΑΕΚ

Φεβρουάριος 23, 2014 - 09:33

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Δημητρούλιας: είμαστε αναγκασμένοι να σπάσουμε την έδρα της ΑΕΚ.

Δεν τα κατάφερε η ομάδα του Διομήδη  να περάσει από την έδρα της ΑΕΚ (γήπεδο Πανελληνίου στην Κυψέλη) και ηττήθηκε με 32-29, παρά το γεγονός ότι έδειξε μεγάλη ψυχή απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν σε πολύ καλή μέρα με μεγάλη ευστοχία.

Σε ένα κατάμεστο από φίλους της ΑΕΚ γήπεδο, διεξήχθη ένα πολύ όμορφο παιχνίδι, το οποίο πραγματικά ήταν αντάξιο της δυναμικότητας των δύο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Πολλά γκολ (61, τα περισσότερα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις) και ανατρεπτικές διακυμάνσεις στο σκορ, ήταν τα βασικά στοιχεία του αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν με πιο καθαρό μυαλό στον αγώνα και με σχεδόν απόλυτη ευστοχία από την περιφέρεια κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια διαφορά 3-4 γκολ, την οποία διατήρησαν μέχρι και το ημίχρονο (18-15). Ο Διομήδης με τον Νταβόρ Τάσκοβιτς κορυφαίο (10 γκολ) και τον Νίκο Σαμαρά (6 γκολ) απαντούσε στην ευστοχία της ΑΕΚ και κυνηγούσε την ισοφάριση. Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Τσιλιμπάρη στο παιχνίδι, με τις κρίσιμες επεμβάσεις του στα σουτ των παικτών του Διομήδη, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ξεφύγει με 7 γκολ διαφορά στο 35'. Εκεί όμως, μίλησε η ψυχή των Κυπελλούχων Ευρώπης, οι οποίοι με ένα σερί 10-4, μείωσαν στο γκολ τη διαφορά στο 48' (26-25) και ξανάφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι συνεχόμενες δίλεπτες αποβολές παικτών του Διομήδη στοίχισαν, καθώς η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και ξαναπήρε προβάδισμα 3-4 γκολ, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον εξαιρετικό Σάββα Καρυπίδη, ο οποίος στο καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ (8 γκολ) κλείδωσε τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ ξέφυγε 3 βαθμούς από τον Διομήδη, τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει, καθώς υπάρχουν αρκετοί αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά κυρίως τα play off, όπου οι δύο ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν αρκετές φορές, για να παλέψουν για την διεκδίκηση του τίτλου. Το πλεονέκτημα έδρας σαφώς είναι πολύτιμο, οι έδρες όμως είναι για να σπάνε και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι παίκτες του Διομήδη, οι οποίοι σίγουρα θα αποδείξουν τον Μάιο σε όλους την πρωταγωνιστική τους στόφα και το σκληρό τους μέταλλο. 

Ο προπονητής  Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: «Το παιχνίδι κρίθηκε στο γεγονός ότι δεχθήκαμε πολλά γκολ με παίκτη παραπάνω. Ο αντίπαλος στο πρώτο μέρος ήταν πολύ εύστοχος και έκανε γενικά λιγότερα λάθη από εμάς. Είχε περισσότερο καθαρό μυαλό από εμάς στην διάρκεια του αγώνα. Ξέρουμε ότι αργά η γρήγορα είμαστε αναγκασμένοι να σπάσουμε την έδρα της ΑΕΚ και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε στην συνέχεια, αφού θα συναντηθούμε αρκετές φορές ακόμα».

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 7-5, 11-9, 14-11, 16-14, 18-15 (ημχ.), 22-15, 22-18, 25-22, 29-26, 31-26, 32-29

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 5, Μπακαούκας 3, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 2, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 4, Νικολαϊδης, Σανίκης 5, Αλβανός 5, Καρυπίδης 8, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 1, Μεγαλοοικονόμου 3, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 6, Σπέντζος, Ανανιάδης 2, Δεληγιάννης 2, Λοίζος, Μαστορογιάννης 2, Κεδέρης, Χατζηκωνσταντίνου, Τάσκοβιτς 10.

Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, παρατηρητής: Μίγκας, δίλεπτα: 6-5, πέναλτι: 3/3-7/8.