Υβριστικοί χαρακτηρισμοί χωρίς προηγούμενο στο Περιφερειακό Συμβούλιο (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Υβριστικοί χαρακτηρισμοί χωρίς προηγούμενο στο Περιφερειακό Συμβούλιο (video)

Μάρτιος 25, 2014 - 17:37

Πουλοκέφαλος: Ο φασισμός του κ. Τατούλη δε θα περάσει-Μέχρι την Παρασκευή θα δηλώσω παραίτηση από πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ένταση και φωνές επικράτησαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Όλα ξεκίνησαν όταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος ζήτησε από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Πουλοκέφαλο να παραιτηθεί από πρόεδρος.

Ο κ. Χειβιδόπουλος ανέφερε ότι ο κ. Πουλοκέφαλος από τη στιγμή που έχει παραιτηθεί από την παράταξη Τατούλη υπάρχει θέμα νομιμότητας και πρέπει να παραιτηθεί και από πρόεδρος του Συμβουλίου. Ο κ. Πουλοκέφαλος ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται από πρόεδρος διότι ανεξαρτητοποιήθηκε από το νέο συνδυασμό του κ. Τατούλη και όχι από τον υπάρχον συνδυασμό, άρα δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ζήτησαν να μπει σαν εκτός ημερήσιας διάταξης και να ψηφίσουν αν θα πρέπει ή όχι να δηλώσει παραίτηση ο κ. Πουλοκέφαλος. Ο πρόεδρος του συμβουλίου ήταν κάθετος και αμετάβλητος στην απόφασή του να μην τεθεί η παραίτησή του σε ψηφοφορία.

Μετά από αρκετή ώρα και εντάσεις ο κ. Πουλοκέφαλος δήλωσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα κάνει εγγράφως και με θορυβώδη τρόπο την παραίτησή του από πρόεδρος και ο κ. Χειβιδόπουλος απέσυρε το θέμα.

 

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:

 

“Με νέο πρόεδρο θα συνεδριάσει το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου”

Την παραίτησή του μέχρι την Παρασκευή δεσμεύτηκε να υποβάλει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά την θυελλώδη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη. Το ζήτημα της αντικατάστασης του προέδρου, έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, κ. Χειβιδόπουλος επικαλούμενος το άρθρο 168 του Καλλικράτη, βάσει του οποίου, μέλος του περιφερειακού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι τα ζητήματα νόμιμης σύνθεσης  θέτουν συνεπακολούθως και προβλήματα στην νομιμότητα των αποφάσεων του συλλογικού οργάνου. Ο πρέδρος του περιφερειακού συμβουλίου μίλησε για προσπάθεια καρατόμησης, ενώ σημείωσε ότι δεν ανεξαρτητοποιήθηκε από την παρούσα παράταξη, αλλά από την μελλοντική, για να καταλήξει στο τέλος ότι θα παραιτηθεί έως την  Παρασκευή, προκειμένου να ξανασυγκληθεί το περιφερειακό συμβούλιο και να συνεδριάσει με νόμιμη σύνθεση. Στο περιφερειακό συμβούλιο δεν συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, παρά μόνο οι επερωτήσεις. 

ArcadiaPortal.gr Διαφωνίες στο περιφερειακό συμβούλιο