Επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη (video)

Απρίλιος 03, 2012 - 00:40

o Περιφερειάρχης Π.Τατούλης (eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Βεγγαλικά έσκασαν στα πόδια του περιφερειάρχη έξω από το Πνευματικό ενώ εντός αιθούσης μετά την διακοπή εξσφενδονιζόταν νερό από τους κατοίκους- εμφανής αλλά διακριτική η παρουσία της αστυνομίας

Κάτοικοι της περιοχής Μπέλμπερη περικύκλωσαν τον Τατούλη και δεν τον άφηναν να βγει έξω.

Πρωτοφανή επεισόδια διαδραματίστηκαν πριν λίγη ώρα στο χώρο του Πνευματικού κέντρου Τρίπολης μετά την απόφαση του προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Γιώργου Πουλοκέφαλου να διακόψει οριστικά την συνεδρίαση και να την συνεχίσει την Πέμπτη.

Ο λόγος της διακοπής ήταν η χειροδοκία σε βάρος του Περιφερειακού συμβούλου κ. Στεφανόπουλου από την Αργολίδα για την στάση που τήρησε και για τη θέση που πήρε κατά και μετά την ψηφοφορία και την απόρριψη της πρότασης του περιφερειάρχη για παραπομπή του θέματος στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Στη διάρκεια του διαλείμματος ο κ. Στεφανόπουλος έγινε αποδέκτης σχολίων αρνητικών από τους παριστάμενους κατοίκους και μάλιστα έκανε λόγο στον πρόεδρο για χειροδικία εναντίον. Έτσι μετά την ολιγόλεπτη διακοπή και ενώ είχε αποφασιστεί αρχικά να συνεχιστεί η συζήτηση και να ληφθεί απόφαση επί της μελέτης για τη μονάδα είτε θετική είτε αρνητική ο πρόεδρος μίλησε για εκτροχιασμό του συμβουλίου και της δημοκρατίας και για πρωτοφανή κατάσταση και χωρίς να το πολυσυζητήσει και παρά τις διαφωνίες που ακούστηκαν διέκοψε το συμβούλιο για την Πέμπτη.

Η διακοπή αυτή ήταν "η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" για τους κατοίκους, αφού ούτως ή άλλως σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης που ξεκίνησε γύρω στις 8 μετά τη συζήτηση για την εγκληματικότητα, διέκοπταν αγανακτισμένοι τους ομιλητές και πολλές φορές ακούστηκαν σχόλια και γιουχαΐσματα εντός της αιθούσης είτε όταν τοποθετούνταν σύμβουλοι που ήταν θετικοί στη μονάδα είτε στη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πρόταση του κ. Τατούλη που ζήτησε να μην ληφθεί ούτε θετική ούτε αρνητική απόφαση.

Έτσι ενώ περίμεναν ότι τελικά θα λαμβανόταν απόφαση ενοχλήθηκαν με τη διακοπή και όταν ο περιφερειάρχης αποχώρησε τον περικύκλωσαν και δεν τον άφηναν να βγει από την αίθουσα, μάλιστα ακούγονταν φωνές που έλεγαν  "κλείστε την πόρτα - μην τον αφήνετε να βγει έξω", ενώ άλλοι φώναζαν "αίσχος", ενώ στο απυρόβλητο δεν έμειναν ούτε και συγγενικά του πρόσωπα αλλά ούτε και άλλοι σύμβουλοι ακόμα και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας που οι κάτοικοι του τα "έψαλλαν" έξω από το πνευματικό όταν είχαν λίγο ηρεμήσει τα πνεύματα.

Κάποιοι είχαν δε κροτίδες και βεγγαλικά μαζί τους και τα πέταξαν και κάποια από αυτά έσκασαν στα πόδια του περιφερειάρχη, ενώ ακόμα και εμείς που καλύπταμε το ρεπορτάζ γίναμε αποδέκτες του νερού που  χυνόταν από γεμάτα ποτήρια που βρίσκονταν πάνω στα τραπέζια..

Όλη αυτή η κατάσταση προκάλεσε και την περιέργεια των δημοτικών συμβούλων της Τρίπολης που κατέβηκαν από την επάνω αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο για να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα...

Για πρώτη φορά υπήρξε πάντως τέτοια ένταση σε συνεδρίαση εκλεγμένου οργάνου...

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI - ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

itmoWEMB5M8