Τατούλης: Με θλίβουν τα επεισόδια- η δημοκρατία απαιτεί υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Με θλίβουν τα επεισόδια- η δημοκρατία απαιτεί υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές

Απρίλιος 03, 2012 - 15:42

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ( eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Την θλίψη και τη στενοχώρια του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη διάρκεια προγραμματισμένης για σήμερα το μεσημέρι συνέντευξης τύπου για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά το χθεσινοβραδυνό Περιφερειακό Συμβούλιο με αφορμή τη συζήτηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μονάδα βιοαερίου στην περιοχή Μπέλμπερη και μετά τη διακοπή του για την Πέμπτη.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τη "δημοκρατία δύσκολη υπόθεση που απαιτεί υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές και απαιτεί βαθιά εμπειρία, βαθιά πίστη στους κανόνες που έχουν θεσπιστεί και σοβαρότητα" και σημείωσε ότι "όλα αυτά χθες δεν δικαιώθηκαν αφού οι πολιτικές παρατάξεις του ΠΣ εκμεταλλευόμενες την αγωνία των συμπολιτών μας δεν υπερασπίστηκαν τον ίδιο το θεσμό της Δημοκρατίας".
Σημείωσε πως τον στενοχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα επεισόδια έγιναν από Αρκάδες, ενώ επεσήμανε πως "αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν έλλειψη αντοχών και δεν τιμούν κανέναν και η Δημοκρατία θέλει σκληρά νεύρα αλλά αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει να είναι οδηγός προς αποφυγή για το μέλλον"
Διευκρίνισε πως επί της ουσίας το όλο θέμα για τη μονάδα θα ξεκαθαριστεί στο περιφερειακό συμβούλιο της Πέμπτης και σημείωσε πως τέτοιες συμπεριφορές επιδεινώνουν το πρόβλημα και δεν το επιλύουν ενώ μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να αποκτήσει το αναγκαίο κύρος και την εξωστρέφεια που χρειάζεται για να διαπραγματεύεται μόνη της την τύχη της και δυστυχώς τέτοιες πράξεις και τακτικές δεν βοηθούν και δημιουργούν πρόβλημα στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.
Μίλησε ακόμα για ισότιμη αντιμετώπιση των κοινωνικών ομάδων που αντιδρούν αφού αυτό είναι στην πρόθεσή τους και η διαβούλευση είναι πρωτεύον για αυτούς, ενώ ζήτησε να ξεχαστούν όσα συνέβησαν και επέρριψε ευθύνες στις πολιτικές παρατάξεις για ανευθυνότητα κάνοντας παράλληλα αναφορά για "συνειδησιακή σύγκρουση".
Λόγω τέτοιων παθογενειών δεν πάμε μπροστά σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης και εξήγησε πως "εμείς δεν φύγαμε, δε δειλιάσαμε να βγούμε με καθαρό μέτωπο , με ψηλά το κεφάλι", ενώ  απαντώντας σε ερωτήσεις διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να δοθεί "γραμμή" για την πέμπτη αλλά ούτε και θα υπάρξουν κυρώσεις στους περιφερειακούς συμβούλους που δεν ψήφισαν την πρότασή του για παραπομπή του θέματος στην αποκεντρωμένη διοίκηση. Τέλος επεσήμανε πως "ήταν εμφανές χθες το πολιτικό παιχνίδι που παίχθηκε", χωρίς όμως να πει περισσότερα.
Παρόντες στη συνέντευξη ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Απόστολος Παπαφωτίου, Ανδρέας Πουλάς, Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Πουλοκέφαλος