«Παράσταση νίκης» του Τατούλη στην απολογιστική εκδήλωση στην Τρίπολη (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Παράσταση νίκης» του Τατούλη στην απολογιστική εκδήλωση στην Τρίπολη (photos&video)

Απρίλιος 08, 2014 - 00:07

Το έργο μας εγγύηση για το μέλλον

Την περίοδο της κρίσης εμείς κάναμε ανάπτυξη

Σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση, όπου σύμφωνα με τους παρευρισκομένους βρέθηκαν πάνω από 3000 άτομα, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός  της περιφέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 7 Απριλίου  στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης όταν έφτασε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου καταχειροκροτήθηκε, αγκάλιασε και χαιρέτησε όλον τον κόσμο που ήταν εκεί από νωρίς.

Ο κ. Τατούλης μίλησε για τα 3,5 χρόνια των μεγάλων έργων της περιφέρειας αλλά και για το μέλλον της επόμενης πενταετίας. «Δεν πιστέψαμε ούτε μια στιγμή στις λογιστικές αλχημείες που έφερε το παρελθόν, ούτε έργα για τα έργα, ούτε έργα για την απορρόφηση. Οι υποδομές της Πελοποννήσου υπηρετούν το στρατηγικό σχεδιασμό προκειμένου να φέρουν πραγματική ανάπτυξη».

Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «οι αρχές της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η εξωστρέφεια, η αποτελεσματικότητα, η διαφάνεια, η ανεξαρτησία και η ηγεσία καθώς στη φουρτούνα το καράβι χρειάζεται καπετάνιο και ο τόπος κυβερνήτη».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην επιτυχία της περιφέρειας Πελοποννήσου όσον αφορά το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΣΠΑ, όπου πέτυχε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση μελετών ανάμεσα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας εξασφαλίζοντας 24.000.000 ευρώ για να γίνουν οι απαραίτητες και αναγκαίες μελέτες υποδομών.

Γυρίζοντας πίσω στο 2010, ανέφερε, ότι τότε δεσμεύτηκε ενώπιoν όλων ότι θα δώσει λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιφέρειας Πελοποννήσου , αυτό των στερεών αποβλήτων.« Είναι ντροπή, συνεχίζει, και δεν μας αφήνει να τρέξουμε στο μέλλον. Υποσχεθήκαμε  ότι η περιφέρεια θα γίνει μια πρότυπη Ευρωπαϊκή περιφέρεια στα ζητήματα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων».

«Οι εγκαταστάσεις διαχείρισης των στερεών αποβλήτων θα είναι έτοιμες στα τέλη του 2015, διεκδικώντας έτσι ένα Ευρωπαϊκό βραβείο αφού μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα 1,5 χρόνου, η Περιφέρεια  θα δημιουργήσει και θα κατασκευάσει όλες αυτές τις υποδομές.»
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πολιτική ρευστότητα της χώρας η οποία δεν αφήνει περιθώρια να παρθούν ανέμελες αποφάσεις για τον τόπο.

«Σήμερα αποφασίζουμε για το δικό μας μέλλον, το μέλλον της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του τόπου και των ανθρώπων του.»
Με τις εκλογές του Μαΐου να πλησιάζουν στην απολογιστική του ομιλία μίλησε και για τους "αλεξιπτωτιστές" όπως ανέφερε που άλλα λένε και άλλα εννοούν. Ακόμα αναφέρθηκε σε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν χωρίς φωνές και ανοίκειες συμπεριφορές, που υιοθετούν όσοι δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να κρύψουν την ηθική τους γύμνια και την προσωπική τους ιδιοτέλεια.  «Χωρίς κομματικά δεκανίκια, που χρησιμοποιούν ορισμένοι για να επιβιώσουν πολιτικά, όταν όλο το σύστημα που υπηρέτησαν τυφλά για χρόνια, τους γύρισε την πλάτη.

Χωρίς κομματικά οδοφράγματα στημένα ανάμεσά μας. Αυτά εμείς τα διαλύσαμε για πάντα, όταν πριν από τρία χρόνια, συνεννοηθήκαμε όλοι μαζί, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, σε ένα πρωτόγνωρο για τη χώρα μας πείραμα, το ενωτικό κάλεσμα της Νέας Πελοποννήσου, που έγινε αμέσως μετά μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.»
Τελειώνοντας αναφέρθηκε και στην επόμενη πενταετία που είναι πολύ κρίσιμη, "γιατί σ’ αυτήν θα θερίσουμε ό, τι σπείραμε", είπε κλείνοντας.

Η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου μετά το τέλος της ομιλίας του περιφερειάρχη τόνισε ότι το σύστημα Τατούλη θα είναι εκείνο που θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά την Πελοπόννησο.

Κάπου εδώ χρειάζεται να αναφέρουμε και την πρωτοβουλία του κ. Τατούλη να έχει δίπλα του διερμηνεία στην νοηματική γλώσσα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Βουλευτής Αρκαδίας  ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o βουλευτής Κορινθίας ΝΔ κ. Κώστας Κόλλιας, η πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Φαρμάκη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ κα Νατάσα Ράγιου,ο δήμαρχός Τρίπολης κ.Γιάννης Σμυρνιώτης, ο δήμαρχος Β.Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός, ο δήμαρχος Ν.Κυνουρίας Γιάννης Μαρνέρης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας και  ο δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος

Ακόμα ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Βλάσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, ο Περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Χρόνης.

Αρκετοί ήταν και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Τρίπολης όπως ο κ. Κοσκινάς ο κ.Σαββάκης ο εντεταλμένος κ. Κουκάκης και άλλοι πολλοί. Από την Β. Κυνουρία το παρών έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς, για το δήμο Τρίπολης οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ. Τσιαμούλος, κ. Τζιούμης,κ. Παυλής. Φυσικά παρόντες ήταν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες της παράταξης του Τατούλη.

ArcadiaPortal.gr Απολογισμός Τατούλη