Παρουσίαση ευρωβουλευτών ΔΗΜΑΡ (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρουσίαση ευρωβουλευτών ΔΗΜΑΡ (video)

Απρίλιος 10, 2014 - 19:56

Την Τετάρτη, 9 Απριλίου στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Τρίπολη, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΔΗΜΑΡ. Ο κος Θεοδωρόπουλος, συντονιστής, έκανε την εισήγηση παρουσιάζοντας συνοπτικά τους υποψηφίους και τον βασικό στόχο της παράταξης που είναι η ομαλή πορεία της Ελλάδας  μέσα στην Ευρώπη.

Τον λόγο πήρε ο κος Τσούκαλης, ο οποίος είναι βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, και τοποθετήθηκε κυρίως ενάντια στην πόλωση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ  αλλά και στην ανάδειξη πρότασης για την πολιτική εξέλιξη εντός της Ευρώ πης. Ως βιώσιμη λύση πρότεινε τις αλλαγές πολιτικών εντός της Ελλάδας αλλά και στην Ευρώπη.

Εν συνεχεία, ο κος Χατζησωκράτης Δημήτρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΔΗΜΑΡ από τη Αργολίδα, μίλησε για το όραμα που υπάρχει στη ΔΗΜΑΡ και δε διαφοροποιείται από τα πλαίσια τα ευρωπαϊκά, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αναδειχθεί το διπλό θέμα που πρέπει να αντιμετώπιση η Χώρα, δηλαδή τιε επενδύσεις αλλά και την τεράστια ανεργία, όπου για να αντιμετωπιστεί πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όπως τόνισε, έως και το 2020, πρέπει να υπάρξουν στη Χώρα 110 δις ευρώ, αλλιώς καμία ουσιαστική αλλαγή δε θα υπάρξει. Με συγκεκριμένη πρόταση επ’ αυτού, τόνισε ότι πρέπει να γίνει μία ουσιώδης πρόσκληση και πρόκληση στις κοινωνικές δυνάμεις της οικονομίας της Χώρας, και στα 3 επόμενα χρόνια να δημιουργηθούν 500.000 θέσεις 3ετούς διάρκειας και όχι 5μηνα ως είθισται να υπάρχουν τον τελευταίο καιρό για τη διεκδίκηση θέσεων στην αγορά εργασίας. Υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης κονδυλίων, αλλά οι θέσεις απασχόλησης πρέπει να γίνουν, όπως είπε στον τρίτο τομέα οικονομίας, δηλαδή σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνική οικονομία.

Ο Σίμος Βαρδάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΔΗΜΑΡ, δικηγόρος από την Αργολίδα, μίλησε για μία Πελοπόννησο, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς ιδιαίτερα σημαντικά προσόντα της παραμένουν αναξιοποίητα. Τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ, είναι το κατεξοχήν κόμμα, το οποίο έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό, όχι μόνο τώρα αλλά ανέκαθεν.  Αυτή η Ευρώπη τονίζει, δεν είναι αυτή που θέλουμε, η Ευρώπη πρέπει να γίνει ομάδα. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και για την Πελοπόννησο αλλά και για την Ελλάδα.

Μετέπειτα, η κα Κωλέττη Χριστίνα, υποψήφια ευρωβουλευτής από το Ξυλόκαστρο, ανέφερε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και δεν την ενδιαφέρει κάτι τέτοιο αλλά εθελοντής πολιτικός και αυτό την αφορά καθώς από παιδί όπως είπε προσφέρει σε πολίτες. Πρέπει να πολεμηθεί ο ρατσισμός και η ακροδεξιά ανέφερε, καθώς η Μέρκελ, προσπαθεί να διαμορφώσει μία γερμανική Ευρώπη. Επεσήμανε ότι πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες, γυρίζουν την πλάτη στο κοινοβούλιο αλλά και σε πολλούς δημοκρατικούς θεσμούς, ενώ σε αυτές τις συγκυρίες οι φιλοδημοκρατικές δυνάμεις τονίζει, πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες.

Η παρουσίαση έκλεισε με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να στηριχτούν αυτή τη φορά πρόσωπα, θέσεις και όχι κόμματα, τονίζοντας εν συνεχεία ότι ο Ευρωπαίος πολίτης γύρισε την πλάτη στην Ευρώπη, γιατί αυτή άλλα υποσχέθηκε και άλλα εντέλει υλοποίησε. Έδωσε μοναξιά, ανέχεια, ύφεση και «κλειδώθηκε» μέσα στο ρατσισμό και την ακροδεξιά.

Στο ζήτημα της ακροδεξιάς τοποθετήθηκε συγκεκριμένα, λέγοντας ότι για αυτήν ευθύνονται οι πολιτικοί που αποδεσμεύτηκαν απ’ την Πολιτική αλλά και οι πολίτες, οι οποίοι ειδικά τώρα οφείλουν να θωρακίσου τη Δημοκρατία. Τόνισε , ότι καταδικάζει απερίφραστα, την απαράδεκτη δήλωση της Ραχήλ Μακρή ενώ δήλωσε ότι βρίσκεται ως πολιτικός και ως άνθρωπος, απέναντι από την οιαδήποτε φιλοναζιστική συμπεριφορά, είτε αυτή εκδηλώνεται στο χώρο του κοινοβουλίου, είτε στην κοινωνία.

ArcadiaPortal.gr Παρουσίαση ευρωβουλευτών ΔΗΜΑΡ