Σύλλογος Μαντινεία: Στο ΠΣ φάνηκε η ακαταλληλότητα της χωροθέτησης της μονάδας βιοαερίου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Σύλλογος Μαντινεία: Στο ΠΣ φάνηκε η ακαταλληλότητα της χωροθέτησης της μονάδας βιοαερίου

Απρίλιος 03, 2012 - 21:16

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της Δευτέρας σχετικά με την Έγκριση της Μ.Π.Ο. της Βιοενεργειακής Α.Ε. ανέδειξε με ηχηρό τρόπο το πρόβλημα της περιοχής Μαντινείας αλλά και της Αρκαδίας και Αργολίδας. Οι ανεπάρκειες, οι ελλείψεις, η προχειρότητα και κυρίως η ακαταλληλότητα της χωροθέτησης της εγκατάστασης έγιναν επιτέλους αντιληπτά από την πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων και, ακόμη και κάποιοι που διέκειντο θετικά, διαπίστωσαν αδυναμία να τεκμηριώσουν θετική άποψη για την επιχείρηση αυτή.
Ο Σύλλογός μας αναγνωρίζει και ευχαριστεί για το θάρρος τους τούς Συμβούλους που απερίφραστα τάχθηκαν κατά της αποποίησης ευθυνών, στην οποία προέβη ο κ. Περιφερειάρχης ως απονενοημένο διάβημα με στόχο να διώξει μακριά του το πρόβλημα και να αποσείσει το επερχόμενο πολιτικό κόστος. Ακόμη και οι Αρκάδες Σύμβουλοι της δικής του παράταξης με πρωτοπόρο τον κ. Γ. Ρουμελιώτη, που είναι και κάτοικος της περιοχής, και τους κ.κ. Μπεντεβή Κ., Λυτρίβη Ν. και Ντάνο Θ. αντιτάχθηκαν στην, μάλλον πρωτοφανή, πρότασή του να μην ληφθεί απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά να αποπεμφθεί το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Οι ομιλητές – εκπρόσωποι του Συλλόγου μας κατέστησαν σαφή την απουσία νομιμότητας στη Μελέτη του έργου, γεγονός που θορύβησε τους εκπροσώπους τόσο της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, όσο και τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, κ. Καμπόσο, ο οποίος παραβρέθηκε στο Συμβούλιο αγωνιώντας για τις επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής ευθύνης του.
Οι τοποθετήσεις των κ.κ. Δράκου και των Συμβούλων της παράταξής του καθώς και των παρατάξεων των   κ.κ. Γόντικα και Πετράκου υπήρξαν πραγματικός καταπέλτης. Ωστόσο τη σοβαρότητα των περιβαλλοντικών συνεπειών «υποστήριξε» κατεξοχήν η παραδοχή του εισηγητή κ. Παπαφωτίου και του κ. Παπαϊωάννου οι οποίοι ευθαρσώς δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταθέσουν εισήγηση επί του θέματος.
Ως Σύλλογος εκφράζουμε τη λύπη μας για την ένταση που επικράτησε, η οποία όμως υπήρξε απότοκος των υπεκφυγών του ίδιου του κ. Περιφερειάρχη, που δικαίως οι κάτοικοι εξέλαβαν ως απερίφραστο εμπαιγμό.
Ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2012 και ώρα 4:00 μμ., καλούμε τους κατοίκους να αφήσουν για μια ακόμη φορά τις δουλειές τους και να είναι κοντά μας στον δίκαιο αγώνα μας.
Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και να αποτελέσει μοναδικό γνώμονα της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου η ποιότητα ζωής, η υγεία και η επιβίωση των πολιτών, κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα των ολίγων.
Τρίπολη, 3/3/2012
Το Δ.Σ. του Συλλόγου