Πρόσωπο κύρους και τεχνοκράτης η επιλογή Τατούλη για την Κορινθία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόσωπο κύρους και τεχνοκράτης η επιλογή Τατούλη για την Κορινθία

Απρίλιος 11, 2014 - 19:50

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε με ένα λιτό δελτίο Τύπου από τον συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλλίρης είναι γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας , έχει διατελέσει επί μακρόν  πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και προέρχεται από τον χώρο της Ν.Δ.

Με την κίνηση αυτή, ο Πέτρος Τατούλης σηματοδοτεί το αυξημένο του ενδιαφέρον για την περιοχή της Κορινθίας, η οποία λόγω της αδυναμίας του απελθόντα αντιπεριφερειάρχη να συνεργαστεί στην βάση του περιφερειακού στρατηγικού σχεδιασμού , υστέρησε σε σχέση με τις άλλες περιφερειακές ενότητες, όπου οι τοπικοί αντιπεριφερειάρχες παρήγαγαν σημαντικό έργο. Δεδομένο θεωρείται το χαμηλού βεληνεκούς τεχνικό πρόγραμμα που υλοποίησε ο απελθών αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας σε σχέση για παράδειγμα με τον Αρκά, Βαγγέλη Γιαννακούρα, στη θητεία του οποίου χρηματοδοτήθηκαν 136 έργα από εθνικούς πόρους.

Με την επιλογή του κ. Καλλίρη ο περιφερειάρχης στοχεύει στην ενδυνάμωση της Κορινθίας στον τομέα των έργων, αφού ο εν λόγω πολιτικός είναι άνθρωπος της αγοράς, αυτόφωτος και με μακρά διοικητική εμπειρία και τεχνοκρατική κατάρτιση.