Γόντικας:Εκφυλισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γόντικας:Εκφυλισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Απρίλιος 16, 2014 - 13:16

Διαστάσεις παίρνει πλέον ο εκφυλισμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕ.ΣΥ.).

Χρειάστηκαν κοντά δυο ώρες στο επιτελείο της Περιφέρειας για να αποφασίσουν πως θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα της παραποίησης –πλαστογράφησης της εισήγησης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Αφού κατέληξαν να μην επιτρέψουν καμία συζήτηση για το θέμα, τότε συμπλήρωσαν οριακά την απαρτία, και το ρόλο της επιβολής της απόφασης αυτής  ανέλαβε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια με μια σελίδα γενικόλογης και ανυπόγραφης εισήγησης (οι ανυπόγραφες εισηγήσεις για σοβαρά θέματα τείνουν να γίνουν κανόνας) -όπως και η παραποιημένη και πλαστογραφημένη εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος- και χωρίς τις απαιτούμενες ψήφους, αποφάσισαν να δώσουν στην ΤΕΡΝΑ 65 εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές και ας μην έχει υπογραφεί ακόμα η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η σύμβαση σύμπραξης κ.ά.

Ο πρόεδρος αρνήθηκε ονομαστική ψηφοφορία όταν επί  14 παρόντων συμβούλων της πλειοψηφίας ψήφισαν 9 και κατέγραψε σαν ψηφίσαντες 14.

Στα αμαρτωλά έργα της Περιφέρειας προστέθηκε πλέον άλλο ένα , αυτό του μουσείου Σπάρτης, εν μέσω αντεγκλήσεων και εκχυδαϊσμού, όταν αντιπεριφερειάρχης αποκαλεί υποβρύχιο πρώην συνοδοιπόρο του , για να πάρει την απάντηση …λαμόγιο!

Ορισμένοι κλακαδόροι του κ. Τατούλη νόμισαν ότι μπορούν να εμπλέξουν το Κ.Κ.Ε. και την Λαϊκή Συσπείρωση σ΄αυτές τους τις αθλιότητες όπως ο κ. καθηγητής που διέκοπτε τις τοποθετήσεις μας και ζητούσε να του εξηγήσει το Κ.Κ.Ε. τι σημαίνει υποβρύχιο. Ας ρώταγε τον κ. Τατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη του.

Πέρα από τις εξετάσεις που έδιναν ορισμένοι σύμβουλοι του κ. Τατούλη διεκδικώντας έναν καλύτερο ρόλο στον συνδυασμό τους, υπήρχε μια οργανωμένη προσπάθεια από τον κ. Τατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες και τους κλακαδόρους να φιμωθεί, να μην ακουστεί καμία αντίθετη άποψη. Ήταν ορατή η διάθεση αν είναι δυνατόν να λυντσαριστεί όποιος διατυπώνει αντίθετη άποψη.

Εμείς δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα και την ανυπόγραφη παραποιημένη εισήγηση 6 σελίδων που έδωσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και την ενυπόγραφη και μονογραφημένη σε κάθε σελίδα, από ότι φαίνεται πραγματική εισήγηση 10 σελίδων.

Γίνεται καθαρό ότι η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος έχει στοιχειοθετημένες αντιρρήσεις και γι΄αυτό επιστράτευσαν την αναρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Την Διεύθυνση που έχει την ευθύνη των αμαρτωλών έργων, να φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο θετική εισήγηση.

Έτσι τον Γενάρη του 2014 ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΤΕΡΝΑ που έβαζε όρους και προϋποθέσεις για την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της,   όπου εκτίνασσε   για τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε πάνω από 150 ευρώ το κόστος για κάθε τόνο απορριμμάτων (σήμερα είναι 30 ευρώ περίπου), χωροθετούσε τα εργοστάσια, τους χώρους ταφής και τους σταθμούς μεταφόρτωσης σε κατοικημένες περιοχές, δίπλα σε σπίτια και χωριά, σε γη υψηλής παραγωγικότητας, υψηλής σεισμικότητας και επικινδυνότητας, σε αναδασωτέες εκτάσεις, πάνω σε υδροφόρους ορίζοντες, δίπλα στη θάλασσα.

          Αποδεικνύεται όμως ότι, δεν είναι μόνο αδίστακτοι, στο να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή τους πολιτική, που δεν σέβεται όχι μόνο το περιβάλλον και την τσέπη αλλά και την υγεία των κατοίκων, μπροστά στην καπιταλιστική κερδοφορία, αποδεικνύεται ότι, είναι και επικίνδυνοι, αφού έφτασαν στο σημείο να παραποιήσουν, να παραχαράξουν και ουσιαστικά να πλαστογραφήσουν την εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, με στόχο να υποκλέψουν την ψήφο των μελών του ΠεΣυ, που το κατάφεραν βέβαια και με την βοήθεια των ΜΑΤ.

          Έτσι αντί για 10 σελίδες που είναι η εισήγηση, παρουσίασαν τις 5, και απέκρυψαν θέσεις στην εισήγηση όπως :

Ότι οι σταθμοί μεταβατικής διαχείρισης θα κάνουν υπαίθρια κομποστοποίηση.
Ότι το εργοστάσιο και ο χώρος ταφής στην Καλλιρόη είναι πάνω, ναι πάνω, σε σεισμογενές ρήγμα
 Ότι οι εναλλακτικές θέσεις που προτάθηκαν ήταν απορριπτέες εξ αρχής και τέθηκαν για να καλύψουν τυπικά!!! την ανάγκη εναλλακτικών προτάσεων
Ότι η επιλογή της Τρίπολης ως κέντρο βάρους παραγωγής απορριμμάτων άρα και η Παλαιόχουνη για τις εγκαταστάσεις της 1ης υποενότητας (δηλαδή των νομών Κορινθίας, Αργολίδας και των επαρχιών Κυνουρίας και Μαντινείας) είναι εντελώς λανθασμένη θεώρηση κ.α.

Προσπαθήσαμε και στη χτεσινή και στην προ δεκαπενθημέρου συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα, αλλά συναντήσαμε τοίχος. Θα επιμείνουμε να έρθει το ζήτημα στο ΠεΣυ και να αποδοθούν ευθύνες πολιτικές και όχι μόνο, όπου υπάρχουν.

 

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γόντικας Νίκος

Γούργαρης Βαγγέλης