Πρόγραμμα ελέγχου εδαφών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόγραμμα ελέγχου εδαφών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Απρίλιος 04, 2012 - 11:27

Αναγκαία η εφαρμογή του προγράμματος που έχει τεράστια πρακτική σημασία
Συνάντηση εργασίας της επιτροπής του προγράμματος παρακολούθησης για την προστασία των εδαφών πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Παπαφωτίου. Σκοπός της συνάντησης η εφαρμογή του προγράμματος για τον έλεγχο επιλεγμένων εδαφών της περιφέρειας για διάφορες δραστηριότητες.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Απόστολο Παπαφωτίου έχουν επιλεγεί 70 περίπου σημεία της περιφέρειας Πελοποννήσου και στις 5 περιφερειακές ενότητες και σύμφωνα με το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ελέγχονται τα εδάφη ώστε να διαπιστώνονται τυχόν προβλήματα που υπάρχουν και που μπορεί να καταστήσουν αδύνατη την υλοποίηση κάποιας δραστηριότητας στην συγκεκριμένη περιοχή. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται το 2013.
Ο κ. Παπαφωτίου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το πρόγραμμα και σημείωσε πως όπως και αυτό της ερημοποίησης μπορεί να βοηθήσει πολύ την τοπική κοινωνία, αφού η πρακτική τους εφαρμογή είναι τεράστια, αρκεί βέβαια να υλοποιηθεί και να μην μείνουν τα συμπεράσματά του στα συρτάρια των υπηρεσιών, όπως συνήθως συνέβαινε μέχρι τώρα σε πολλές ανάλογες περιπτώσεις.