Τουρισμός

Επαναθέρμανση του κινεζικού ενδιαφέροντος για την Πελοπόννησο

Ιανουάριος 18, 2020 - 13:08

Ενδεχόμενο ακόμα και αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ του Πεκίνου και της Καλαμάτας τέθηκε προς συζήτηση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα από τον αντιπρόεδρο του Κινεζο – Ελληνικού Συνδέσμου Πολιτιστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Χονγκ Ζου, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη.

Παρέμβαση Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για την τουριστική προβολή

Ιανουάριος 16, 2020 - 15:54

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για την τουριστική προβολή.

Όταν αναφέρεστε στον τουρισμό

Δεν αναφέρεστε στο δικαίωμα των πλατειών λαϊκών στρωμάτων για διακοπές – αναψυχής – ξεκούρασης.

Δεν αναφέρεστε  στις άθλιες μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς και αμοιβής των εργαζομένων στα σύνθετα κλειστά τουριστικά συγκροτήματα, στα 5στερα κλπ.

Νοιάζεστε για το πώς θα αυξηθούν οι δουλειές και τα κέρδη των καπιταλιστικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σ΄ αυτό τον τομέα.

Νίκας: Υπάρχει ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του τρένου στην Πελοπόννησο

Ιανουάριος 08, 2020 - 17:06

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, μετά τις συναντήσεις και τις επαφές που είχε στην Αθήνα χθες Τρίτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είπε ότι ανέφερε στον υπουργό Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη το ζήτημα της επαναλειτουργίας του τρένου στην Πελοπόννησο, αφού είχε συνεννοηθεί προηγουμένως με τον κ. Σπηλιόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ.

ΠΕΠ Πελοποννήσου: Πίστωση 33 εκατ. ευρώ για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις

Ιανουάριος 05, 2020 - 20:09

Σε 33.170.000 ευρώ ανέρχεται η συνολική χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 προς τον ΕΦΕΠΑΕ ( Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας).

Ο ΕΦΕΠΑΕ, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ορίστηκε ως ενδιάμεσος φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020” με αρμοδιότητες διαχείρισης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων.

Νίκας: Αξιοποίηση όλων των δυνάµεων ώστε η Πελοπόννησος να αποκτήσει και πάλι τον δυναμισμό της

Δεκέμβριος 30, 2019 - 10:51

Τις προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την δυναμική που πρέπει να υπάρξει -“ µε προγραμματισμό, σχεδιασμό, αξιοποίηση των πολύτιμων πόρων και κυρίως µε τη συνεργασία και την ενότητα”- προκειμένου να βρεθεί στον δρόμο της ανάπτυξης, αναλύει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, σε ειδικό ένθετο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, που περιλαμβάνεται στην πρωτοχρονιάτικη έκδοση της εφημερίδας “Το Βήμα”.

Τα Greek Hospitality Awards 2020 επιστρέφουν για 6η χρονιά!

Δεκέμβριος 20, 2019 - 12:31

Τα Greek Hospitality Awards (http://hospitality.ethosawards.eu/ - #gha20), τα Βραβεία Θεσμός των ελληνικών ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων επιστρέφουν για 6η χρονιά!

Η δράση του Σχολείου Τουρισμού OnTour Ναυπλίου

Δεκέμβριος 18, 2019 - 19:17

Το βανάκι του Σχολείου Τουρισμού OnTour έκανε την δεύτερη του στάση στο Ναύπλιο, στο Αμαλία Hotel την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Δήμου Ναυπλιέων, του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου και του Επιμελητήριου Αργολίδος.

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον παγκόσμιο χάρτη οπτικοακουστικών παραγωγών

Δεκέμβριος 14, 2019 - 10:38

Στην διεθνή εκθεση Focus 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, το διήμερο 3 και 4 Δεκεμβρίου, συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως φιλοξενούμενος φορέας του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής του εν λόγω Κέντρου να εντάξει την Ελλάδα με αξιώσεις στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Ενστάσεις της Δ/νσης Τουριστικής Σχολής για την διήμερη εκδήλωση «Σχολείο Τουρισμού » στο Ναύπλιο

Δεκέμβριος 12, 2019 - 21:08

Μετά τις τηλεφωνικές ερωτήσεις πολιτών που λαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα στο εκπαιδευτήριό μας, θα θέλαμε να γνωρίσουμε στο κοινό της Αργολίδας και σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΣΤΕ)- ΙΕΚ Πελοποννήσου ουδεμία σχέση έχει με την διήμερη εκδήλωση και την ονομασία «Σχολείου Τουρισμού ...», που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου 2019 στην πόλη του Ναυπλίου.

Επίσης, δεν περιλαμβάνεται στους διοργανωτές και δεν συμμετέχει στην εν λόγω εκδήλωση το εκπαιδευτήριό μας.

Ενδιαφέρον από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη γραμμή του Ναυπλίου

Δεκέμβριος 12, 2019 - 10:34

Ενδιαφέρον εκφράζουν οι Ιταλοί διαχειριστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναδρομολόγηση τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο, αλλά και φορτηγών συρμών στην γραμμή μέχρι την Τρίπολη.

Την σημαντική αυτή εξέλιξη μετέφερε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Σελίδες

Subscribe to Τουρισμός