Τουρισμός

Χειβιδόπουλος:Πρέπει να ξαναλειτουργήσει το τραίνο (βίντεο)

Μάρτιος 18, 2017 - 21:54

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα συναντήθηκε την Τετάρτη 15/3 με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας μας παρουσίασε τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής για την ενεργοποίηση του τουριστικού τραίνου σε όλη την Πελοπόννησο. Εμείς από την πλευρά μας αναπτύξαμε τον πυρήνα της πρόταση μας που είναι η κανονική επαναλειτουργία του τραίνου με συχνά δρομολόγια.

2ο Σχολείο Τουρισμού στο Ναύπλιο

Μάρτιος 18, 2017 - 10:23

Ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει για 2η χρονιά το Σχολείο Τουρισμού στο Ναύπλιο, το διήμερο 20 και 21 Μαρτίου 2017.Το Εκπαιδευτικό αυτό Σεμινάριο Τουρισμού και Εστίασης, το οποίο θα υποδεχθεί όλους τους επαγγελματίες της περιοχής στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «Αμαλία», στοχεύει στη συνεχή ενημέρωση, κατάρτιση και εκπαίδευση των απασχολούμενων με τον Τουρισμό έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής.

 

Συνάντηση εργασίας για την Στρατηγική Τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μάρτιος 17, 2017 - 20:55

Το τουριστικό προϊόν των Ελληνικών Περιφερειών στο πλαίσιο της στρατηγικής του τουρισμού της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής - Ιονίου (EUSAIR) ήταν το αντικείμενο τεχνικής συνάντησης εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017.

Ο Δήμος Ερμιονίδας για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τουρισμού στη Μόσχα

Μάρτιος 16, 2017 - 13:14

Στην έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ στη Μόσχα στις 14-16 Μαρτίου έλαβε μέρος με εκπροσώπους της τουριστικής επιτροπής του Δήμου, τον υπεύθυνο Τομέα Τουρισμού κ. Απόστολο Λαδά και τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινοτητας Πόρτο Χελίου, κ. Μανωλη Τριγκάκη.

 Πάνω απο 80 χώρες με εκατοντάδες εκθέτες και χιλιάδες επισκέπτες συμμετείχαν στην έκθεση.

 Ο Δήμος Ερμιονίδας συμμετείχε μέσω του ΕΟΤ και της Περιφέρειας
Πελοποννήσου, την οποία εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Τάσος Τζανής. 

Ο Δήμος Επιδαύρου στο «Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων» (φωτογραφίες)

Μάρτιος 14, 2017 - 17:22

Με στόχο την ανάδειξη της σημασίας των Ασκληπιείων, τη δημιουργία νέων πολιτιστικών διαδρομών, τη διασύνδεση των Ασκληπιείων με τη διεθνή ιατρική κοινότητα, καθώς και την ενίσχυση της κινητικότητας του μαθητικού, φοιτητικού και επιστημονικού δυναμικού, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών ανταλλαγών, «γεννήθηκε» το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών το «Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων».
Το ιδρυτικό κείμενο για τη σύσταση του «Διεθνούς Δικτύου Αρχαίων Ασκληπιείων» υπογράφτηκε, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, από τους δήμους Επιδαύρου, Τρικάλων και Κω.

«Γλυκές αλχημείες» από τους «γλυκούς ζαχαροπλάστες» του Δ.ΙΕΚ Άργους

Μάρτιος 14, 2017 - 09:02

Οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής » του Δ.ΙΕΚ ΑΡΓΟΥΣ συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν θετικά με τις γλυκές τους αλχημείες. Ένα μικρό δείγμα των σημερινών δημιουργιών τους.

Η Διευθύντρια

Νικολέττα Ματσιμάνη

Πρωτοβουλία Πολιτών για την επαναλειτουργία του τραίνου στην Αργολίδα

Μάρτιος 13, 2017 - 10:55

Το τραίνο εκτός από οικολογικό μέσο μεταφοράς, είναι το πιο ασφαλές, πιο άνετο, θα ικανοποιήσει τις ανάγκες μας και σίγουρα μπορεί να τονώσει την τουριστική ανάπτυξη του νομου. Η σωστή επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος - Άργος- Ναύπλιο, βασικά σημαίνει οι ΑΣΙΔ (Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσων) να λειτουργούν στις αφύλακτες διαβάσεις, επομένως ο χρόνος από την Αθήνα μέχρι το Ναύπλιο, με ενδιάμεσους σταθμούς τις Μυκήνες και το Άργος, θα είναι κοντά στις δύο ώρες.

Γ. Γκιόλας:Σημαντική για το Άργος και όλη την Αργολίδα η λειτουργία του Βυζαντινού Μουσείου

Μάρτιος 08, 2017 - 13:24

Την ικανοποίηση του για την έναρξη λειτουργίας του  Βυζαντινού Μουσείου Άργους  εξέφρασε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.
Όπως τονίζει σε δήλωσή  του ο κ. Γκιόλας ,το Βυζαντινό Μουσείο Άργους θα αποτελέσει ένα ακόμη  ΄΄μοχλό΄΄ ανάπτυξης για την πόλη-και την ευρύτερη περιοχή- καθώς αφ ενός μεν  το κοινό θα έρθει πιο κοντά στους πολιτιστικούς θησαυρούς της Αργολίδας  και αφ ετέρου  αξιοποιείται   τμήμα των ιστορικών Στρατώνων Καποδίστρια.

Σελίδες

Subscribe to Τουρισμός