Μετονομασία των ΙΕΚ ΔΥΠΑ σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτησης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μετονομασία των ΙΕΚ ΔΥΠΑ σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτησης

Απρίλιος 24, 2024 - 20:04

Σύμφωνα με απόφαση της Υποδιοικήτριας της ΔΥΠΑ κ. Γιαννούλας Χορμόβα γίνεται μετονομασία των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ ΔΥΠΑ) σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ)

Στόχος των ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ είναι να παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η φοίτηση στα ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ είναι διάρκειας πέντε συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης, συνολικής διάρκειας 960ωρών. Τα ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 5.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi

Διεύθυνση ΣΑΕΚ Αργολίδας:
7χιλ. Άργους- Ναυπλίου Τίρυνθα
Τηλ. 2752021721
e-mail:iek.argolida@dypa.gov.gr

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Λέκκας