Οικονομία

Ημερίδα με θέμα την Ενέργεια στο Δήμο Ερμιονίδας

Ιούνιος 23, 2018 - 08:08

Ημερίδα με θέμα «Ημέρα για την Ενέργεια» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (κτίριο Συγγρού).

Σκοπός της ημερίδας, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας σε συνεργασία με την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. ΠΕΤΑ,  ήταν η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη συμμετοχή του Δήμου Ερμιόνης στην διεθνή κίνηση «Σύμφωνο των Δημάρχων», για τους στόχους της πρωτοβουλίας και για και τα οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο.

ΟΑΕΔ: Οριστικά αποτελέσματα του κοινωφελούς προγράμματος δασοπροστασίας

Ιούνιος 23, 2018 - 07:59

Αναρτήθηκαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2018, στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού www.oaed.gr, στην ενότητα Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων, ο οποίος περιλαμβάνει τον Οριστικό Πίνακα Επιτυχόντων, τον Οριστικό Πίνακα Επιλαχόντων και τον Οριστικό Πίνακα Αποκλειομένων για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας ύστερα από σχετική Απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ

Β. Αποστόλου: Ανακατανομή πόρων του ΠΑΑ, ένταξη όλων των νέων γεωργών και ενίσχυση των μικρών εκμεταλλεύσεων

Ιούνιος 22, 2018 - 19:20

Ομιλία Υπουργού ΑΑ&Τ στη Συνεδρίαση της 5ης  Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης
2014-2020, στη Χαλκίδα

 

Στην σημαντική πρόοδο και επιτυχή εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σήμερα στη Συνεδρίαση της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που πραγματοποιείται στη Χαλκίδα.

 

Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη Συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Ιούνιος 22, 2018 - 14:06

Άτυπη ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου για την συμφωνία του χρέους στο χθεσινό Eurogroup:

Τι κερδίζει η Ελλάδα από τη Συμφωνία για το ελληνικό χρέος

1. 10 χρόνια περίοδο χάριτος για το δάνειο του EFSF, δηλαδή πάγωμα των πληρωμών κεφαλαίου και τόκων μέχρι το 2032.

 

ΝΔ: Μέτρα, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και ελέγχους φέρνει η συμφωνία για το χρέος

Ιούνιος 22, 2018 - 13:15

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αναφορικά με την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, ασκεί η ΝΔ και σε ανακοίνωση της, σημειώνει:

«Περιμένουμε με αγωνία αν στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας θα μας ανακοινώσει όσα δυστυχώς επιβεβαίωσε χθες το Eurogroup.

1. Ότι σε έξι μήνες από σήμερα θα επιβληθεί νέα μείωση των συντάξεων και νέα μείωση στο αφορολόγητο.

2. Ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Συνάντηση εργασίας για το ζήτημα της δακοκτονίας

Ιούνιος 22, 2018 - 12:46

Συνάντηση εργασίας για το σοβαρό ζήτημα της δακοκτονίας πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, κατόπιν προσκλήσεως του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Δασικής Πολιτικής Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αθανάσιου Γκίκα και της Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας καθώς και οι υπεύθυνοι του προγράμματος της δακοκτονίας όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Όλη η συμφωνία για την Ελλάδα: Μέτρα, χρέος, εποπτεία

Ιούνιος 22, 2018 - 11:14

Έξοδος από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, ενισχυμένη επιτήρηση της οικονομίας της χώρας μας, 15 δισ. ευρώ δόση και ελάφρυνση χρέους. Σε αδρές γραμμές, αυτά προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές μας, στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ως προς το χρέος, η συμφωνία προβλέπει επιμήκυνση κατά 10 χρόνια του χρόνου αποπληρωμής δανείων ύψους 96 δισ. ευρώ της δεύτερης διάσωσης, με ταυτόχρονη πρόβλεψη μιας περιόδου χάριτος 10 ετών κατά τη διάρκεια της οποίας η χώρα δεν πληρώνει τόκους.

Συνάντηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα»

Ιούνιος 22, 2018 - 10:37

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προχθές Τρίτη 19/6 στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατόπιν αιτήματος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα» προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε σχέση με την έναρξη δρομολογίων στη γραμμή Κόρινθος - Μυκήνες - Άργος - Ναύπλιο. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον  να κυκλοφορήσει συρμούς σε καθημερινή συχνότητα όταν θα είναι αναταγμένη η σιδηροδρομική γραμμή της Αργολίδας και μας γνωστοποίησε ότι ήδη έχει ξεκινήσει επικοινωνία με τη διοίκηση του ΟΣΕ για τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών.

ΠαΠελ: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην «Επιστήμη Υπολογιστών»

Ιούνιος 22, 2018 - 09:04

Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προτίθεται να λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στην Επιστήμη Υπολογιστών, το οποίο θα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στο πεδίο της Επιστήμης Υπολογιστών.

Πρόσληψη Φυλάκων Πυρασφάλειας στο Δήμο Άργους Μυκηνών

Ιούνιος 22, 2018 - 08:35

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών Ανακοινώνει:
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου
χρόνου, συνολικά έξι (6) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών
αναγκών του Δήμου Αργους-Μυκηνών που εδρεύει στο Αργος και
συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια
σύμβασης, αριθμού ατόμων, με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και
τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

Υπηρεσία   Έδρα  υπηρεσίας     Ειδικότητα                      Διάρκεια σύμβασης   Αριθμός Ατόμων

Σελίδες

Subscribe to Οικονομία