Πολιτισμός

Ετήσια Εορτή Σύλλογος Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ»

Απρίλιος 22, 2019 - 17:01

Την  4η  Μαϊου 2019, ημέρα Σάββατο, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Πέτρου, Επισκόπου και Πολιούχου ΄Αργους του Θαυματουργού & Προστάτου του «Δαναού»,

ο Σύλλογός μας την 11.30΄ π.μ. της ίδιας ημέρας τελεί την ετήσια Eoρτή του, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του.

Καλείσθε την ημέρα και ώρα αυτή, ο Σύλλογός μας θα υποδεχθεί με φιλοφροσύνη στο Μέγαρό του, Αρχές, Φορείς, Σωματεία, τα μέλη του αλλα και λοιπούς συνεορταστές συμπολίτες,  με το έναντι εορταστικό πρόγραμμα.

Το Περιφερειακό Τμήμα Κουτσοποδίου του Λυκείου Ελληνίδων Άργους στην 7η Γιορτή Χορού στα Τρίκαλα

Απρίλιος 21, 2019 - 21:12

Το Περιφερειακό Τμήμα Κουτσοποδιου του Λυκείου των Ελληνίδων Άργους με τον χοροδιδάσκαλο του Δημ. Αργυρόπουλο, για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετείχε με την ομάδα των εφήβων, αυτή τη φορά, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ΤΡΙΚΚΗ, στην πόλη των Τρικάλων, παρουσιάζοντας χορούς από  τις Κυκλάδες. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της πόλης (χωρητικότητας 800 ατόμων), το Σάββατο 20/4 και το χορευτικό ταξίδι το δημιούργησαν τα 22 χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα αλλά και η καταπληκτική ορχήστρα. 

Ανδριανός σε Ζορμπά: 'Αμεση αποκατάσταση του ανδριάντα του Καποδίστρια από το Υπουργείο Πολιτισμού

Απρίλιος 21, 2019 - 17:50

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μ. Ζορμπά με θέμα την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου που υπέστη βανδαλισμό

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΚΕΔΑΜ: «Με το ίδιο βήμα θα γυρίσω» - «Τόποι & Τρόποι Έκφρασης»

Απρίλιος 21, 2019 - 14:08

Μια αλλιώτικη συνάντηση λαογραφίας, παραδοσιακών χορών και σύγχρονου χοροδράματος. Μια δραματουργική δημιουργία με μνήμες, ήθη, έθιμα, ιστορία της Καππαδοκίας και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον όλων των στοιχείων που μεταλαμπαδεύουν στο σήμερα την ιστορία του τότε. Μια καλλιτεχνική συνάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου με το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Χορόσημο», με την οργάνωση παραγωγής και στήριξη της Κ.Ε.Δ.Α.Μ.

ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ: Ο «πόλεμος» γύρω από τα ψηφιδωτά της Παλαιοχριστιανικής Ερμιόνης

Απρίλιος 20, 2019 - 15:00

Μεγάλος «ντόρος» για τα ψηφιδωτά και τη συντήρηση τους, οι οποίες έγιναν με ενέργειες του Δήμου και εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Γεν. Δ/νσης Αρχαιοτητήτων και  Δ/νσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού. 

 Όχι μόνο εντάχθηκε και χρηματοδοτείται αλλά επιπλέον δόθηκε  κι εντολή μετακίνησης στον μόνιμο Υπάλληλο συντηρητή Ά βαθμού της Δ/νσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Μνημείων κο. Γεώργιο Καράμπαλη, ο οποίος είχε ασχοληθεί κατά το παρελθόν με τη συντήρηση των ψηφιδωτών της Παλαιοχριστιανικής Ερμιόνης. 

Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους Τελέσιλλα: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου από τη Χορωδία Μεγάρων

Απρίλιος 18, 2019 - 18:28

«Οι ελεύθεροι κι ωραίοι σ` αυτή τη γειτονιά, αφήνουν τα παραπονεμένα λόγια και παίρνουν το τρένο των οκτώ για να ξαναβρούν στους μπαξέδες όνειρα ζωής. Γιατί ένα όνειρο είναι η ζωή. Ταξιδεύουμε με τραγούδια γεμάτα όνειρα, γεμάτα ζωή».

Κι εμείς οι χορωδοί του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους Τελέσιλλα ταξιδέψαμε ως τα Μέγαρα για να γίνουμε συνοδοιπόροι με το τραγούδι μας στο 31ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που οργάνωσε ο Δήμος Μεγαρέων, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019.

Ομιλία του Θεοδόση Πελεγρίνη: «Θέατρο και Πολιτισμός στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα»

Απρίλιος 18, 2019 - 15:04

Ο σύλλογος Πολιτιστική Αργολική Πρόταση και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, διοργανώνουν στο “Θέατρο Πρόταση” στο Άργος ομιλία με θέμα : ¨Θέατρο και Πολιτισμός στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα¨ την Κυριακή 21 Απριλίου (7 μμ).

Ομιλητής θα είναι ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υφυπουργός Παιδείας.

Βραβεία για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Άργους σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Απρίλιος 17, 2019 - 20:45

Μια πολυάριθμη παρέα από μαθητές, καθηγητές και γονείς απολαύσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς ΧΟΝ.

ΥΠΠΟΑ: Ρύθμιση για την αξιοκρατική επιλογή επικεφαλής γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων

Απρίλιος 16, 2019 - 23:50

Ψήφιση ρύθμισης του Υπουργείου Πολιτισμού για την αξιοκρατική επιλογή επικεφαλής γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία
Ρύθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  για την αξιοκρατική επιλογή των επικεφαλής γραφείων φύλαξης και των αρχιφυλάκων στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας υπερψηφίστηκε στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων και άλλες διατάξεις».

Σελίδες

Subscribe to Πολιτισμός