Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα: «Το Άργος στην 3η και 2η χιλιετία π.Χ.»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα: «Το Άργος στην 3η και 2η χιλιετία π.Χ.»

Απρίλιος 22, 2024 - 19:47

Με εντυπωσιακή επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/4/2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου μας ,στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 130 χρόνια απ΄την ίδρυσή του και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου , η ιστορική – αρχαιολογική ημερίδα με τον τίτλο : «Το Άργος στην 3η και 2η χιλιετία π.Χ.» Η σύγχρονη αρχαιολογική έρευνα για το αργειακό πεδίο και τις σχέσεις των Αργείων με τους πολιτισμούς του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου.

Υπο την επιστημονική επιμέλεια αλλα και τον συντονισμό της εκδήλωσης απο τον συμπολίτη μας κ. Γεωρ. Στείρη καθηγητή ΕΚΠΑ οι συμμετέχοντες διακεκριμένοι εισηγητές κ.κ. Παπαδάτος, Βαβουρανάκης, Μπούζα, Μπαλιτσάρη Gilles & Anna Touchais (η εισήγηση του κ. Πετράκη, αναγνώστηκε από την κ. Μπούζα λόγω αιφνίδιου προσωπικού του προβλήματος) ανέφεραν εντυπωσιακά δεδομένα της αρχαιολογικής έρευνας, για μια εποχή σχετικά άγνωστη στους περισσότερους και ιδίως για την περιοχή της Ασπίδας του 'Αργους.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Αργολίδας κ. Ι.Ανδριανός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Βασ. Σιδέρης, ο δήμαρχος 'Αργους Μυκηνών κ. Ι.Μαλτέζος, οι οποίοι στους χαιρετισμούς τους αφού συνεχάρησαν τον σύλλογο για την άρτια εκδήλωση και την 130ετή πορεία του, ευχαρίστησαν τους εισηγητές για την ευγενική επιστημονική τους συμμετοχή. Την εξ αρχής μάλιστα δηλωθείσα εκ μέρους του συλλόγου μας ανάγκη αξιοποίησης των εισηγήσεων με μια έντυπη έκδοση, με σχετική δήλωσή του κ. δημάρχου προτίθεται να αναλάβει η δημοτική αρχή της πόλης και τον ευχαριστούμε προκαταβολικά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου "ο Παλαμήδης" κ. Σπαντιδέας, της Αργολικής Βιβλιοθήκης κ. Γιαννούσης , εκπρόσωποι λοιπών αρχών , φορέων και συλλόγων της πόλης, αρχαιολόγοι, ιστορικοί ερευνητές και πολλοί συμπολίτες που δείχνοντας το ενδιαφέρον για την σημαντικότητα της εκδήλωσης τίμησαν τον σύλλογο με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά.

Οφειλόμενες ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την σημαντική υποστήριξή της στην διοργάνωση, καθώς και σε πολλά μέλη και φίλους του Δαναού για την αμέριστη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί οτι οι άριστες εντυπώσεις που απεκόμισαν όλοι οι εισηγητές απ΄την ιστορικότητα του συλλόγου μας, απ΄την άρτια οργάνωση και φιλοξενία , αλλά και την αποδοχή που έτυχε το σύνολο της εκδήλωσης απ΄τους εκπροσώπους της πολιτείας και από τους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας, είναι κάτι που θεωρούμε πως μάς τιμά όλους.

Από το ΔΣ