Πολιτικά

Οι απαλλοτριώσεις της ΣΔΙΤ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 22:27

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 16:00 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Πρόκειται για την πρώτη, με τη νέα σύνθεση, τακτική συνεδρίαση του Σώματος. Τα θέματα που έχουν οριστεί προς συζήτηση είναι 14 και ξεχωρίζουν, ανάμεσα σε αυτά, το θέμα της μεταφοράς προσφύγων στο στρατόπεδο της Κορίνθου, με εισηγητή τον Πέτρο Τατούλη, και οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις των εκτάσεων που απαιτούνται, προκειμένου να προχωρήσει η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα.

Τατούλης: Κηδεία με ξένα κόλλυβα κάνει ο Νίκας

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 20:29

Κηδεία με ξένα κόλλυβα κάνει ο Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος άφησε τον λαϊκισμό του στην άκρη, και αρχίζει να εντάσσει μία προς μία όλες τις πράξεις που ωρίμασε η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη. Μάλιστα, αυτές οι πράξεις θα είχαν προχωρήσει προ τριμήνου, αν ο «δημοκράτης» κ. Νίκας δεν είχε ασκήσει πιέσεις στην Διαχειριστική Αρχή προκειμένου να κατεβάσουν όλοι τα μολύβια, για να έχει ο ίδιος την «τιμή» να βάλει την δική του υπογραφή  σε έργα που ήταν έτοιμα από καιρό.

Οι αρμοδιότητες των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 18:52

Την ανάθεση άσκησης τομέων αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες αποφάσισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες είναι ισότιμοι με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, έχουν θητεία τουλάχιστον ενός έτους από την τοποθέτηση τους, στεγάζονται σε συγκεκριμένα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας , που έχουν εκλεγεί αλλά και της έδρας , όπου προσφέρουν υπηρεσία ( στην έδρα) τρεις ημέρες την εβδομάδα ή οποτεδήποτε κληθούν.

Γιάννης Γκιόλας: Απαιτείται άμεση δράση και συστράτευση όλων για τον έλεγχο λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 15:21

Mε αφορμή την πρόσφατη δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Νίκα που αναφέρεται στη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου επισημαίνεται ότι θα ελέγχονται δραστικά η τήρηση των όρων αδειοδότησης των μονάδων και η λειτουργία των φίλτρων, προκειμένου να εκλείψει το φαινόμενο της έντονης ρύπανσης που προκαλούν στο περιβάλλον, κάτι που παρατηρείται επί σειρά ετών στις δύο αντίστοιχες μονάδες που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη Ναυπλίου - Νέας Κίου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, κ. Γιάννης Γκιόλας, δήλωσε : 

 

Συνδικάτο Αργολίδας: Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 12:48

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων-Ποτών Αργολίδας: 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!!
Οι εργατοπατέρες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ,  εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες υπονομεύουν τις δεκάδες αποφάσεις ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματείων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη κόντρα στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που σαρώνει εργατικά δικαιώματα και βάζει τα συνδικάτα στο γύψο.

Γ. Μανιάτης: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 11:47

 καθ. Γ. Μανιάτης, π. Υπουργός:  Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Επιτέλους, κατατέθηκαν στη Βουλή οι 4 νέες Συμβάσεις Υδρογονανθράκων. Πέντε συνοπτικές παρατηρήσεις:

24 Σεπτέμβρη Απεργούμε - Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 10:38

Η κυβέρνηση της ΝΔ ,σε συνέχεια της αντίστοιχης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που από τη μια θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα κι από την άλλη θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων και τη συνδικαλιστική δράση, βάζοντας στον γύψο τις συλλογικές διαδικασίες, όπως αυτές των Γενικές Συνελεύσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

   Η κυβερνητική παρέμβαση αποτελεί στην ουσία, μορφή καταστολής του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

ΑΔΕΔΥ: Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Σεπτέμβριος 19, 2019 - 08:58

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία «δημόσιας διαβούλευσης» του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου.
Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι.

Χωρίς Νίκα η επίσκεψη Μητσοτάκη στα Γιάννινα στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων

Σεπτέμβριος 18, 2019 - 23:19

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας δεν μετέβη τελικώς στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, παρότι είχε ανακοινωθεί η μετάβασή του στην Ήπειρο, όπως και της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα, η οποία συνόδευσε τον κ. Μητσοτάκη στην επίσκεψή του.

Χωρίς ιθαγένεια και θρήσκευμα οι τίτλοι σπουδών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Σεπτέμβριος 18, 2019 - 22:56

Την απαλοιφή των στοιχείων θρησκεύματος και ιθαγένειας από τους τίτλους και τα πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, σε συμμόρφωση με σχετική απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σελίδες

Subscribe to Πολιτικά