Πολιτικά

Ο Γιάννης Γκιόλας συγχαίρει Γιαννοπούλου και Μπέκα

Ιούνιος 25, 2017 - 12:13

Mε δήλωση του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Γκιόλας  συγχαίρει τους αθλητές από την  Αργολίδα  Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου  και Κυριάκο Μπέκα για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους  σε αγώνες που συμμετείχαν το Σάββατο.

Στη δήλωση του ο κ. Γκιόλας αναφέρει:

Το 35,6% του πληθυσμού στην Ελλάδα αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας

Ιούνιος 25, 2017 - 11:54

Το 35,6% του πληθυσμού της χώρας ή 3.789.300 άτομα βρίσκονταν πέρυσι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (3.828.500 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 35,7% του πληθυσμού). 

Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 4.500 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 9.450 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, ενώ το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας εκτιμάται σε 14.932 ευρώ.

Πρόωρες εκλογές, δημοτικές και βουλευτικές, τον Μάιο του 2018;

Ιούνιος 25, 2017 - 11:37

Έντονο είναι το παρασκήνιο, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Ιάσων Πιπίνης σε άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, γύρω από τις επερχόμενες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, οι οποίες ίσως λάβουν χώρα τελικά έναν χρόνο νωρίτερα!

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, υπάρχουν εισηγήσεις για ταυτόχρονη προκήρυξη βουλευτικών εκλογών τον Μάιο του 2018.

Στην ηλεκτρονική έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου» αναφέρεται ότι:

Ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα» (φωτο&βίντεο)

Ιούνιος 25, 2017 - 10:56

Οι χιλιάδες διαδηλωτές συμμετέχουν στη μεγάλη πορεία - λαϊκή κινητοποίηση που διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα» και θα κατευθυνθεί προς τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου όπου στις 11 πριν το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε, σε ζωντανή μετάδοση την μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση του Δήμου Πατρέων, στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με σύνθημα: "Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα", στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών:Οι υποβιβασμοί σχολείων και οι συγχωνεύσεις στην Αργολίδα

Ιούνιος 24, 2017 - 22:25

Το υπουργείο Παιδείας με απόφασή του σηματοδοτεί το νέο κύμα συγχωνεύσεων- καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων στέλνοντας στο  μακρινό παρελθόν ό,τι απέμεινε από δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υλοποιώντας τις αποφάσεις του 3ου και 4ου μνημονίου.

Ναύπλιο-Το "διυλιστήριο στον Ανάβαλο" φέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο 12 δημοτικοί σύμβουλοι

Ιούνιος 24, 2017 - 20:14

12 δημοτικοί σύμβουλοι (Γραμματικόπουλος, Αντωνιάδης, Κοκκινόπουλος, Πινάτσης, Μερμίγκης, Κούτσελα, Παπαγεωργίου, Τόμπρας, Δρούγκας, Δήμας, Μπουζαλάς, Τζαρίμας)  θέτουν στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου το  θέμα "Διυλιστήριο νερού στον Ανάβαλο", ενεργοποιώντας σχετική διάταξη  του νόμου 3852/10 σύμφωνα με την οποία δύναται το 1/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου να προκαλέσει υποχρεωτική σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για οποιοδήποτε θέμα επιθυμεί.

Τέλη κυκλοφορίας: Τι προβλέπει το τελικό σχέδιο

Ιούνιος 24, 2017 - 19:18

Περισσότερο αναλογικό, που δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα είναι  το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Οι αλλαγές είναι δεδομένο ότι θα αφορούν στα τέλη που θα πληρώσουν οι πολίτες έως το τέλος του έτους και θα είναι στην ουσία περιορισμένης κλίμακας με εγκατάλειψη των φιλόδοξων αρχικών σχεδίων για συνυπολογισμό παραμέτρων όπως η εμπορική αξία.

Ανδριανός:Σημαντικότατα προβλήματα θα δημιουργήσει η νέα υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Ιούνιος 24, 2017 - 18:13

Ανδριανός σε Υπουργό Υγείας:  Η υποβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου θα δημιουργήσει σημαντικότατα προβλήματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και τους πολυάριθμους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Γ. Μανιάτης:Καταγγελίες για υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου

Ιούνιος 24, 2017 - 12:35

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό υποβάλλει ο Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου ότι, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανοικτή και δημόσια διαβούλευση, οι επικεφαλής της 6ης ΥΠΕ τους ανακοίνωσαν την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ζητώντας να πληροφορηθεί ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη νοσοκομειακή μονάδα Ναυπλίου και τη συλλειτουργία των Νοσοκομειακών μονάδων Άργους και Ναυπλίου.

Αιτία πολέμου ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χάκερ η ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία

Ιούνιος 24, 2017 - 12:15

Κυβερνοεπίθεση στην σελίδα του Έλληνα Πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι εξαπέλυσαν Τούρκοι χάκερ λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρας στις Βρυξέλλες για την πρόκληση στην Αγία Σοφία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ομάδα χάκερ, Aslan Neferler Tim, που άφησε, μάλιστα, μήνυμα και για τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Σελίδες

Subscribe to Πολιτικά