Η Άλλη Πρόταση για τον Τουρισμό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Άλλη Πρόταση για τον Τουρισμό

Μάιος 09, 2014 - 09:31

Στην Άλλη Πρόταση πιστεύουμε πως η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους βασικότερους άξονες της οικονομίας στο Δήμο

Για την Άλλη Πρόταση ο  σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Τουρισμού οφείλει:

να διαφυλάξει τη φυσική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου για τις επόμενες γενιές και να εξασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
να αναπτύξει ένα ποιοτικό τουριστικό προϊόν για τους επισκέπτες συνδέοντας στην  προσπάθεια αυτή φορείς, επαγγελματίες, εργαζόμενους στον τουρισμό, νέα γενιά και κατοίκους.
να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση και προβολή του τόπου και του τουριστικού προϊόντος κατόπιν προσεκτικού σχεδιασμού έτσι ώστε να  γίνουν αναγνωρίσιμα  και δημοφιλή.

να συνδέσει τον αγροτικό, τουριστικό, πολιτιστικό και βιοτεχνικό τομέα και να προωθήσει τη συνεργασία με όμορους δήμους – περιοχές.

να μεριμνήσει έτσι ώστε τα οικονομικά οφέλη και τα οφέλη από τις υποδομές, να απευθύνονται πρωτίστως στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

να αναπτύξει άλλα τουριστικά προϊόντα όπως ο αγροτουρισμός, οικοτουρισμός, πολιτιστικός, συνεδριακός, θρησκευτικός, αθλητικός, περιπατητικός, εκπαιδευτικός.

να προστατεύσει και αναδείξει γνωστούς και κρυμμένους θησαυρούς όλης της περιοχής (αρχαιολογικοί χώροι, υγροβιότοποι κ.λπ.).

να αγωνιστεί για την ανάπτυξη ασφαλών οδικών δικτύων  - σιδηροδρομικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων για την πρόσβαση στο Δήμο μας

να λειτουργήσουν οι σχολές του Υπουργείου Τουρισμού (πρώην ΣΤΕ) προσφέροντας - όπως επί σειρά ετών στην περιοχή μας- και προγράμματα κατάρτισης – επιμόρφωσης των ήδη εργαζομένων στον Τουρισμό.

να επενδύσει σε όλα τα είδη τουρισμού και ταυτόχρονα να κινηθεί έτσι ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, με οφέλη τόσο για εργαζόμενους όσο και επαγγελματίες.

να διεκδικήσει από την πολιτεία, τη διατήρηση & ενίσχυση των δομών υγείας  και περίθαλψης στο Δήμο μας τόσο για τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες.

να αγωνιστεί  για να απεμπλακεί η Καραθώνα και το Κονδύλι από το ΤΑΙΠΕΔ και να ματαιωθεί κάθε σχέδιο εκποίησης τους. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε εκποίηση, παραλίας, νησιού ή δημόσιου χώρου.  Προτείνουμε ένα ανοιχτό αθλητικό & πολιτιστικό πάρκο στην Καραθώνα, προσφέροντας στους επισκέπτες, στην κοινωνία μας,  και κυρίως στη νεολαία, μια δημιουργική διέξοδο.

να εξασφαλίσει  ελεύθερη  πρόσβαση σε όλες τις παραλίες

να καθιερώσει ενιαίο εισιτήριο για τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και  θεματικό για την τόνωση της περιφέρειας και την προβολή όλων των μνημείων της περιοχής.

να προβάλλει χωριά  που διατηρούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αρχιτεκτονική, τοπική κουζίνα, τοπικές γιορτές. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσαμε να εξετάσουμε προτάσεις που ήδη έχουν κατατεθεί, όπως η δημιουργία αγκυροβόλιου τουριστικών σκαφών στα Ίρια, το μουσείο ναυπηγικής τέχνης  στο Τολό,  το μουσείο της  Πόλης του Ναυπλίου και το μουσείο του λιμανιού του.

Είμαστε ανοιχτοί για επαφή και επικοινωνία με φορείς, σωματεία,  συλλόγους, εργαζόμενους, επαγγελματίες, αλλά και με όλους τους κατοίκους,  για να εξετάσουμε και αναπτύξουμε, ακόμα περισσότερες  προτάσεις για τον Τουρισμό και όσων αυτός άπτεται, προτάσεις που η κοινωνία έχει αναδείξει σε ένα διάλογο  που συνεχώς επιδιώκουμε.

Σχεδιάζοντας για τις ανάγκες όλων μας με σεβασμό στον τόπο μας

Η Άλλη Πρόταση για τον Τουρισμό