Παραδόθηκαν στους διευθυντές εκπαίδευσης τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των μαθητών από την εταιρεία ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παραδόθηκαν στους διευθυντές εκπαίδευσης τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των μαθητών από την εταιρεία ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ

Απρίλιος 05, 2012 - 13:52

Η κίνηση να βρει μιμητές στις δύσκολες εποχές που ζούμε αφού η επένδυση στην παιδεία είναι απάντηση στην κρίση και ελπίδα για το μέλλον

Σε μία λιτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα το πρωί στις 11 στο ξενοδοχείο Μαίναλο στην Τρίπολη η εκπρόσωπος της εταιρείας ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ που εδρεύει στην Κορινθία παρέδωσε στους διευθυντές εκπαίδευσης των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια των 85 χιλιάδων μαθητών της περιφέρειας. 

Η πρωτοβουλία ως γνωστόν είχε ληφθεί  από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και η ανταπόκριση της εταιρείας ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ ήταν άμεση και μάλιστα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία πρωτόγνωρη για το μέγεθός της κίνσης. 

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν η εκπρόσωπος της εταιρείας Ευγενία Λαρσινού που ανέφερε πως "για μας η αμοιβή είναι τα καλά λόγια που ακούμε ενώ η σκέψη μας βρίσκεται πάντα στη νεολαία και το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει την εταιρεία μας είναι "προσπάθεια- σεμνότητα- αλληλεγγύη από το υστέρημα"

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και σημείωσε, αφού ευχαρίστησε την εταιρεία για την ανταπόκρισή της, πως η πρωτοβουλία αυτήν της περιφέρειας θέλει να θέσει σε εγρήγορση την κοινωνία και αποτελεί μία πρωτοβουλία που αποσκοπεί και στη συνοχή της κοινωνίας στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ μίλησε για ανάγκη ουσιαστικής επένδυσης στην παιδεία, που όμως δεν υπάρχει αφού οι περικοπές είναι διαρκείς στον τομέα αυτό. "Χωρίς πραγματικές επενδύσεις στην παιδεία δεν υπάρχει καμία ελπίδα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός διευθυντής της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε πως "η κίνηση της εταιρείας στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα σε μία κοινωνία γεμάτη αδιέξοδα. Το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να είναι μαθητοκεντρικό και η επένδυση στο νέο άνθρωπο δείχνει το δρόμο που θα δώσει διέξοδο και μάλιστα έχω πει πως πρέπει να γίνει μία πλατεία για το μαθητή που αποτελεί τον πιο σκληρά εργαζόμενο σήμερα καθώς και να δώσουμε συμβολισμούς στους νέους ανθρώπους για παράδειγμα παίρνοντας τα οστά του Κολοκοτρώνη από την Πλατεία Άρεως και δημιουργώντας ένα μουσείο που θα το επισκέπτονται οι νέοι ". Τέλος μίλησε για ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση και για αλλαγή νοοτροπίας αφού η κρίση είναι πολύπλευρη και η αλληλεγγύη αναγκαία.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός  εξέφρασε τη συγκίνηση του εκπαιδευτικού κόσμου για την κίνηση αυτή της εταιρείας και ευχήθηκε να υπάρξουν μιμητές στο μέλλον, ενώ τόνισε πως η ασφάλεια των μικρών κυρίως μαθητών τους απασχολεί καθημερινά.

Παρών στην εκδήλωση και ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός (αφού η εταιρεία εδρεύει στην Κόρινθο), ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωε πως "εμείς στην Κόρινθο είμαστε περήφανοι για την εταιρεία που όμως είναι μία Πελοποννησιακή εταιρεία, που δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους εργαζόμενους και που επενδύει στην κοινωνία ένα κομμάτι από τα κέρδη της και δείχνει εμπράκτως την αλληλεγγύη της στην κοινωνία, κάτι που έχει χαθεί".

Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ενώ παρόντες ήταν εκπαιδευτικοί από τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.