Περιοδεία Τάσσου Χειβιδόπουλου σε Μοναστηράκι, Μυκήνες, Φίχτια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Περιοδεία Τάσσου Χειβιδόπουλου σε Μοναστηράκι, Μυκήνες, Φίχτια

Μάιος 14, 2014 - 16:30

Μέσα σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα περιόδευσε την Τρίτη 13/5 ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Νέας Πελοποννήσου στα χωριά Μοναστηράκι, Μυκήνες και Φίχτια. Η παρουσία του κόσμου ήταν πολυπληθής και δόθηκε η ευκαιρία μέσα από διαλογική συζήτηση να ενημερωθούν οι κάτοικοι για τα καίρια προβλήματα που απασχολούν τα χωριά τους.

            Μείζον θέμα ανακηρύχτηκε για μία ακόμη φορά το δίκτυο του Αναβάλου. Τα νέα του Αντιπεριφερειάρχη ήταν αυτή τη φορά ευχάριστα, καθώς τους ενημέρωσε ότι μετά από μια μακρά περίοδο αναστολής των εργασιών και έντονης αμφισβήτησης της τύχης συνολικά του έργου, ο εργολάβος αυτή τη στιγμή εργάζεται σε δύο μέτωπα και πλέον βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. Επιπλέον τόνισε ότι έχουν εξευρεθεί και δεσμευθεί τα επιπλέον κονδύλια που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου στο σύνολο των περιοχών που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Στο σημείο αυτό μάλιστα τόνισε την καταλυτική παρέμβαση, τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού, όσο και του Περιφερειάρχη για την απεμπλοκή του έργου.

            Δευτερεύον θέμα που απασχόλησε τους παρευρισκόμενους ήταν το ζήτημα των υφιστάμενων γεωτρήσεων και η τύχη αυτών, μετά το πέρας της κατασκευής του δικτύου του Αναβάλου. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι προφανώς μέχρι την υλοποίηση του δικτύου δεν υφίσταται θέμα απαγόρευσης της χρησιμοποίησής τους, ενώ μετά την αποπεράτωση του έργου θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί αναλόγως της ποιότητας αλλά και της ποσότητας του αρδευόμενου νερού.

            Γύρω από το θέμα των υδάτων, σύντομη αναφορά έγινε και στην εξέλιξη του έργου της ύδρευσης των συγκεκριμένων περιοχών από τις πηγές της Λέρνης. Η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ είναι μια ιδιαίτερα καλή εξέλιξη αφού πλέον εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι για την υλοποίησή του.

            Τέλος αναφορικά με τον οδικό άξονα που θα συνδέει τα «εκκλησιαστικά» με την Ε.Ο. Κορίνθου - Τριπόλεως ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η μελέτη του έργου είναι σχεδόν έτοιμη να παραδοθεί μετά και τις παρεμβάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ). Μάλιστα τόνισε ότι το έργο αυτό θα είναι το έργο - σημαία για την Π.Ε. Αργολίδας στην επόμενη θητεία της Περιφερειακής Αρχής αφού αποτελεί την κύρια είσοδο στο Νομό και ως εκ τούτου κρίνεται πρωτεύουσας σημασίας.