Διακήρυξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Άργους

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Διακήρυξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Άργους

Μάιος 15, 2014 - 09:29

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι αγρότες,  συνταξιούχοι, νέοι, άνεργοι και  γυναίκες,

          ζούμε για πάνω από 6 συνεχόμενα χρόνια τις συνέπειες της βαθιάς κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας με πρωτοφανή επιδείνωση του εισοδήματος μας, της καθημερινής μας ζωής. Η ανεργία είναι στα ύψη, πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.

          Μας ετοιμάζουν χειρότερα. Η ανάκαμψη της οικονομίας όταν θα έρθει θα είναι αναιμική και δεν θα αποκαταστήσει τις τεράστιες απώλειες του εισοδήματος του λαού από τα προηγούμενα χρόνια.

          Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές χρειάζεται να εκφράσουμε και με την ψήφο μας την αγανάκτηση μας, την αντίθεση μας στην πολιτική που ακολουθείται σε βάρος του λαού.

          Η ψήφος στους υποψηφίους Δημάρχους που φανερά ή συγκαλυμμένα υποστηρίζονται από τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, θα αξιοποιηθεί το βράδυ των εκλογών για να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.

          Η ψήφος στους συνδυασμούς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι ξεκάθαρα επιλογή ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφιστεί πριν και μετά τα μνημόνια, χωρίς παρερμηνείες. Θα είναι δύναμη για τον ίδιο τον λαό.

 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αναλογιστείτε τα μεγαλύτερα και χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου μας που είναι:

Η ανεργία, κυρίως στους νέους, που “τσακίζει κόκκαλα”. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης (5μηνες συμβάσεις χωρίς δικαιώματα κτλ) με πρωταγωνιστές και τους Δήμους.
Το κλείσιμο των μαγαζιών. Μαζί με την εξοντωτική φορολογική πολιτική  των κυβερνήσεων είχαμε υπέρογκες αυξήσεις και στα δημοτικά τέλη.
Η δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος και η συρρίκνωση της αγροτιάς. Το νέο φορολογικό σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος καλλιέργειας, που είναι αντιστρόφως ανάλογο με τις εξευτελιστικές τιμές που αγοράζουν τα προϊόντα οι μεγαλέμποροι, δεν αφήνει περιθώρια ζωής στους μικρούς αγρότες.
Προβλήματα νεολαίας. Τεράστια ανεργία (60%), διάδοση ναρκωτικών, έλλειψη προγραμμάτων λαϊκού αθλητισμού, εκατοντάδες επιστήμονες γυμναστές άνεργοι.
Βασικές ελλείψεις σε έργα υποδομής. Δεν υπάρχει ολοκληρωμένο αποχετευτικό δίκτυο στον ευρύτερο καλλικρατικό Δήμο, η κατάσταση γύρω από τις πηγές της Λέρνης είναι απειλητική για την ποιότητα του Νερού που πίνουμε.
Έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που οι αρμόδιοι θα θυμηθούν στην επόμενη θεομηνία. Το ίδια συμβαίνουν και με το διάτρητο αγροτικό οδικό δίκτυο. Ρέματα μπαζώνονται ή δεν καθαρίζονται.
Νερό: Έλλειψη νερού για ύδρευση και άρδευση, ιδίως στα χωριά του Δήμου. Δεν είναι καλής ποιότητας και το χρυσοπληρώνουμε.
Σκουπίδια. Ανεξέλεγκτες χωματερές στα «ΜΠΟΜΠΕΪΚΑ» κίνδυνος για την υγεία μας, ακριβώς πίσω από τη βιτρίνα της Παραλιακής Ζώνης που υποτίθεται ότι θέλει ο σημερινός δήμαρχος να αναπτύξει. Προωθείται από την Περιφέρεια, με τη σύμφωνη γνώμη της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτη (ΤΕΡΝΑ). Οι κάτοικοι του Δήμου θα βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρή έκπληξη. Το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων θα τετραπλασιασθεί.

 

            Εμείς που συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ζητάμε τη ψήφο, σου για να έχεις εκλεγμένους αγωνιστές που θα αντιπαλεύουν και θα αντιπολιτεύονται την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων, της ΕΕ.

 

Για να είναι ο Δήμος συμπαραστάτης στις λαϊκές ανάγκες.

Θα διεκδικεί για τον λαό και δεν θα είναι διεκπεραιωτής της κυβερνητικής πολιτικής.

Θα διεκδικεί μέτρα στήριξης της αγροτιάς και των επαγγελματιών.

Θα διεκδικεί σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, για όλα τα παιδιά, χωρίς τροφεία.

Θα διεκδικεί και θα έχει σε προτεραιότητα έργα υποδομής (αποχετευτικό, αντιπλημμυρικά έργα, αγροτικό οδικό δίκτυο κτλ).

Νερό φθηνό και καλής ποιότητας με έργα στις πηγές της Λέρνης και αξιοποίηση του «ΑΝΑΒΑΛΟΥ» από αποκλειστικά Δημόσιο Φορέα.

Η λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι η διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κατεργασία τους σε λίπασμα, με υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων σε ΧΥΤΑ από δημόσιο φορέα διαχείρισης.

Να παραμείνουν οι παραλίες, τα ιστορικά μας μνημεία και η πολιτιστική μας κληρονομιά δημόσια περιουσία.

Να μην δοθεί κανένας αρχαιολογικός χώρος για ιδιωτική εκμετάλλευση.

Εμπιστευθείτε, μαζικά και οργανωμένα τη δύναμή σας!

 

Ψηφίστε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Υποψήφιος Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών: Θεοδοσίου Γιώργος.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Γόντικας Νίκος

Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας: Μπαβελή Ναυσικά