41 βαθμούς Κελσίου και σκόνη από την Αφρική στην Αργολίδα (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

41 βαθμούς Κελσίου και σκόνη από την Αφρική στην Αργολίδα (φωτογραφίες)

Ιούνιος 26, 2014 - 17:39

Άργος φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κύμα καύσωνα επικρατεί  στην  Αργολίδα με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ το σκηνικό του καιρού «ντύνει» σκόνη από την Αφρική, μετατρέποντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Τυχεροί όσοι μπορούν να βρεθούν στις παραλίες και να δροσιστούν. Οι υπόλοιποι καλό είναι  να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις οδηγίες που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οδηγίες προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε δίνει συμβουλές στους πολίτες για το πώς θα προστατευθούν από τον καύσωνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πολίτες θα πρέπει να προτιμούν ελαφριά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να φορούν καπέλο, να τρέφονται με ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά, να πίνουν άφθονα υγρά και να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.
Συνίστανται, επίσης, πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως και η χρήση σκουρόχρωμων γυαλιών που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

Τέλος τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον θεράποντα γιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, ενώ όσοι παίρνουν φάρμακα θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους αν θα πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία. Ειδικά μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να λαμβάνονται για την προστασία των βρεφών, των παιδιών και των ηλικιωμένων.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr