Λαϊκή συνέλευση για το ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Λαϊκή συνέλευση για το ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο (φωτογραφίες)

Ιούλιος 23, 2014 - 23:50

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου, στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες συμμετείχαν σε ανοιχτή συνέλευση για να οργανώσουν τις επόμενες δράσεις, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας γης της Αργολίδας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Παραλίες, οικόπεδα και κτίρια της Αργολίδας που ανήκουν στο Δημόσιο, έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν σε ιδιωτικές εταιρίες, υποτίθεται «για την αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους» (με εξοργιστικές φορολογικές απαλλαγές και «ευκολίες» πληρωμής)

Μέχρι αυτή τη στιγμή, στη λίστα έχουν μπει ολόκληρη η παραλία της Καραθώνας, αυτή στο Κονδύλι αλλά και τρεις στην Ερμιονίδα (Σαλάντι, Θερμησία, Σαμπάριζα) καθώς και 105 στρέμματα από τον υδροβιότοπο στο Ραμαντάνι. Ακόμη, τα τρία ξενοδοχεία του συγκροτήματος «Ξενία» και κτίριο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, τρία οικόπεδα κοντά στον Άγιο Αναστάσιο Ναυπλίου, άλλα δύο στο Άργος.

To κτίριο στη Β. Κωνσταντίνου και δύο οικόπεδα στο Ναύπλιο, ήδη βρίσκονται σε ηλεκτρονική δημοπρασία στο ίντερνετ και είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε να τα αγοράσει.

(φωτογραφίες eurokinissi-Β.Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr