Το στολίδι του Άργους για την λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το στολίδι του Άργους για την λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων

Απρίλιος 16, 2012 - 22:04

Το Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, το στολίδι του δήμου Άργους Μυκηνών παραχωρείται προσωρινά για τη λειτουργία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Άργος. Ήδη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο έχει εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα της κατασκευής νέου κτιρίου το οποίο θα στεγάσει μόνιμα τη σχολή και τις ανάγκες της.
Ύστερα από επίσκεψη στο Δήμο μας του Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΤΕΚ κ. Λοϊζου Σορωνιάτη, της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής και Οργάνωσης του Υπουργείου Τουρισμού και Αντιπροέδρου του ΟΤΕΚ κας Κωνσταντίνας Μπόγρη και της αναπληρώτριας Διευθύντριας της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Πελοποννήσου κας Μπικάκη, το κτίριο κρίθηκε ως απολύτως κατάλληλο και θα αποτελέσει τον κεντρικό χώρο διενέργειας των μαθημάτων της σχολής και θα στεγάσει τη διοίκηση και γραμματεία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.
Στις φωτογραφίες παρατηρούμε όλους τους αρμόδιους, περιχαρείς, να φωτογραφίζονται μπροστά στο Κωνσταντοπούλειο όπου η κα Μπικάκη απευθυνόμενη προς το Δήμαρχο είπε εύστοχα, με ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη, πως «…ο δήμος ανοίγει την κοσμηματοθήκη του για να στεγάσει και ικανοποιήσει με το παραπάνω τις ανάγκες της σχολής.»
Το Κωνσταντοπούλειο κτίστηκε το 1912 από τον Αργείο μεγαλέμπορο Ηλία Κωνσταντόπουλο ενώ είναι έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Τσίλλερ και ο εσωτερικός διάκοσμος είναι έργο Ιταλών καλλιτεχνών. Αποτελείται από ημιυπόγειο και δύο ορόφους. Το εμβαδό κάθε ορόφου είναι 285 τ.μ. και συνολικής επιφάνειας 855 τ.μ. Επί κατοχής στέγασε τη Γερμανική διοίκηση και κλιμάκιο της Γκεστάπο. Μετά τον πόλεμο λειτούργησε ως νοσοκομείο και Γυμνάσιο Θηλέων και αργότερα χρησιμοποιήθηκε από τη φιλαρμονική και τον πολιτιστικό όμιλο Άργους για εκδηλώσεις. Επίσης είχε παραχωρηθεί από προηγούμενα δημοτικά συμβούλια για τη στέγαση του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ