Ο Γ. Ανδριανός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο Γ. Ανδριανός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σεπτέμβριος 11, 2014 - 21:06

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τις οικογένειες των παιδιών που συμμετέχουν κι αυτές, ενεργά, στην εκπαιδευτική προσπάθεια.

Κάθε εκπαιδευτική χρονιά πρέπει να μοιάζει με ένα ευχάριστο και συναρπαστικό κυνήγι ενός πνευματικού θησαυρού, που θα βρουν οι μαθητές και θα κρατήσουν μαζί τους για πάντα. Είναι λοιπόν χρέος όλων μας, από τη θέση του και με τις δυνάμεις του ο καθένας, να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας αυτό που δικαιούνται και τους αξίζει.

Βεβαίως, η κρίση έχει συνέπειες και στην εκπαίδευση, όπως και σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Όμως αν κάτι μας δίδαξε η κρίση, αυτό είναι κυρίως η υπέρτατη σημασία της παιδείας – τόσο με την έννοια της ολόπλευρης καλλιέργειας του μελλοντικού πολίτη, όσο και με αυτή της απόκτησης των εξειδικευμένων γνώσεων, που θα επιτρέψουν στους σημερινούς μαθητές να κάνουν αύριο τα όνειρά τους πραγματικότητα και να συνεισφέρουν δημιουργικά στο κοινωνικό σύνολο.

Όλοι ξέρουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τις τεράστιες θυσίες των γονιών για να προσφέρουν στα παιδιά τους μέσα στην κρίση. Αυτές λοιπόν οι προσπάθειες και οι θυσίες πρέπει να πιάσουν τόπο, και θα πιάσουν, αν όλοι μας συνεργαστούμε γι’ αυτή την ύψιστη υπόθεση που λέγεται εκπαίδευση της νέας γενιάς των Ελλήνων.

Καλή αρχή λοιπόν και καλή δύναμη σε όλους και όλες. Καλή και δημιουργική χρονιά!»