Δημόσια διαβούλευση για το επιχειρησιακό σχέδιο του Δ.Άργους- Μυκηνών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δημόσια διαβούλευση για το επιχειρησιακό σχέδιο του Δ.Άργους- Μυκηνών

Απρίλιος 19, 2012 - 14:03

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ

Στο πλαίσιο της διαδικασίας εκσυγχρονισμού της οργάνωσης και λειτουργίας της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης και με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μόνιμων δομών προγραμματισμού, υλοποίησης και παρακολούθησης των αποτελεσμάτων της δράσης των Ο.Τ.Α., στην οποία θα συμμετέχει σε όλες τις φάσεις, με συγκεκριμένο ρόλο, το ανθρώπινο δυναμικό του, θεσπίστηκε για πρώτη φορά, με τα άρθρα 203-207 του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, η υποχρέωση εκπόνησης επιχειρησιακών προγραμμάτων από τους Ο.Τ.Α..
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Άργους- Μυκηνών αποτελεί ένα εφαρμόσιμο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής απαντώντας στις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου αξιοποιώντας τις δυνατότητες χρηματοδότησης της 4ης Προγραμματικής Περιόδου.
Στο πλαίσιο αυτό και εξειδικεύοντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του Δήμου Άργους, έχει καταρτιστεί και ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού 2012-2014 του Δήμου. Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός περιγράφει τη Στρατηγική του Δήμου και τις αναπτυξιακές του προτεραιότητες (κρίσιμα ζητήματα της περιοχής για την επόμενη τριετία, γενικοί στόχοι τοπικής ανάπτυξης, γενικοί στόχοι εσωτερικής ανάπτυξης, άξονες και μέτρα του Επιχειρησιακού Προγράμματος) και αποτελεί την πρώτη φάση εκπόνησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Η δεύτερη και τελευταία φάση αφορά τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό (καθορισμό και προγραμματισμό Στόχων και Δράσεων) και τον Οικονομικό Προγραμματισμό.
Το εγκεκριμένο Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων (20/4/2012 – 10/5/2012) και έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του δήμου Άργους – Μυκηνών (https://www.argos.gr).
Φορείς και δημότες οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλλουν ενεργά με τις προτάσεις τους στον Επιχειρησιακό σχεδιασμό δράσεων του Δήμου Άργους - Μυκηνών 2012-2014 παρακαλούμε όπως μελετήσουν το Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού και καταθέσουν τις προτάσεις τους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στο Δημοτικό Μέγαρο (Δαναού 3) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση: antigoni.m@argos.gr ή μέσω ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα του δήμου Άργους – Μυκηνών (https://www.argos.gr). Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Αντιγόνη Μυλωνά (τηλ: 2751360719).