Καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Οκτώβριος 17, 2014 - 11:35

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Η απόφαση που πήρε το ΠΥΣΠΕ Αργολίδας απέναντι σε 2 εκπαιδευτικούς που απλώς διεκδίκησαν το αυτονόητο – να δουλεύουν σύμφωνα με τα παιδαγωγικά κριτήρια και προς όφελος των μαθητών τους, ήταν τιμωρητική.

 Οι συνάδελφοι περιφέρονταν σε 7 σχολεία από διάλειμμα σε διάλειμμα, με ένα ωράριο λάστιχο χωρίς να μπορούν να έχουν καμία ουσιαστική επαφή με μαθητές και συναδέλφους, και όταν ζήτησαν το νόμιμο –που ούτε αυτό είναι παιδαγωγικά ορθό – να συμπληρώνουν δηλαδή το ωράριο τους σε 5 σχολεία, με καθαρά εκδικητική στάση τοποθετήθηκαν σε σχολεία εκτός πόλης. Παράλληλα υπάρχουν ακόμα συνάδελφοι που γυρίζουν όλο το νομό σχεδόν για να συμπληρώσουν το ωράριό τους.

 Είναι φανερό πως στα πλαίσια του «νέου σχολείου» της αγοράς ,θέλουν να χτυπήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι!  Από τη μία φοβερίζουν και τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα χωρίς να έχουν καμία αντίδραση και  από την άλλη,στα πλαίσια του νέου σχολείου της αγοράς που ετοιμάζουν, θέλουν το δάσκαλο με σκυφτό το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα, να φοβάται και τη σκιά του, να μην διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με το αντιδραστικό περιεχόμενο της εκπαίδευσης, διαπαιδαγωγώντας   τους δούλους του 21ου αιώνα.

 Αυτό είναι το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης που εφαρμόζεται από το ΠΥΣΠΕ αλλά πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των αιρετών, οι οποίοι υπερασπιζόμενοι μέχρι το τέλος τα αφεντικά τους δεν έχουν βγάλει άχνα για την κατάσταση αυτή, ούτε για την απόφαση που πήρε το ΠΥΣΠΕ ενάντια στους συναδέλφους αλλά ούτε και για το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλοι σε 7 σχολεία. 

Καλούμε το ΔΣ του σωματείου να πάρει θέση αλλά και τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το  ρόλο που παίζουν οι αιρετοί μέσα στο συμβούλιο.

Ο δρόμος της ταξικής ενότητας και οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες μπορούν να αναχαιτίσουν μέτρα, να σπάσουν την τρομοκρατία.

Για την κοινωνία, την παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

 

Στις εκλογές  για τα υπηρεσιακά συμβούλια ψηφίζουμε το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ