Πρόεδρος της ΠΕΔ ο Δ. Καμπόσος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόεδρος της ΠΕΔ ο Δ. Καμπόσος

Οκτώβριος 17, 2014 - 16:05

φωτογραφία eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος

(φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)

Tην Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 14:00 στην Τρίπολη, στο Δημαρχείο Δήμου Τρίπολης (Διεύθυνση Εθνικής Αντίστασης 43) συνεδρίασε  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Πελοποννήσου με μοναδικό θέμα της συνεδρίασης την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Υπερίσχυσε ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών κ. Καμπόσος από τον  συνδυασμό "Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση" με  11 ψήφους.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον πρόεδρο έχουν ως εξής:

Ψήφισαν 20 από τους 21 καθώς απουσίαζε ο κ. Νίκας δήμαρχος Καλαμάτας

11 ψήφους έλαβε ο κ. Καμπόσος Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών από τον συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση

6 ψήφους έλαβε ο κ.Βαλιώτης Ευάγγελος Δήμαρχος Σπάρτης από τον συνδυασμό - Μεμονωμένος υποψήφιος

και 3 λευκά

Στη ψηφοφορία για την εκλογή Αντιπροέδρου, Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής παρίσταται μόνο η παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης καθώς οι παρατάξεις της μειοψηφίας αποχώρησαν από τη διαδικασία, καθώς όπως υποστηρίζουν το προεδρείο θα έπρεπε να ήταν διαπαραταξιακό.

Υποψήφιος για τη θέση του Αντιπροέδρου είναι ο Αναστασόπουλος Ευστάθιος δήμαρχος Μεσσήνης και για τη θέση του Γραμματέα του ΔΣ υποψήφιος είναι ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης και οι δύο ανήκουν στην Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ώς εξής:

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος

Αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος

Γραμματέας  ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης πρώην δήμαρχος Τρίπολης

Εκτελεστική Επιτροπή είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος  Καλαντζής, δήμαρχος Νεμέας και Αργειτάκος Σταύρος, πρώην δήμαρχος Σπάρτης (φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόεδρος των Δημάρχων της Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Το Άργος στο επίκεντρο.

Νέος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου είναι από σήμερα ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος. Σήμερα το μεσημέρι, στο δημαρχείο της Τρίπολης, συγκροτήθηκε σε σώμα, μετά από ψηφοφορία, το νέο Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος έλαβε 11 ψήφους έναντι 6 ψήφων που έλαβε ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης και 3 λευκών. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, γραμματέας ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης πρώην δήμαρχος Τρίπολης και τα 2 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής, δήμαρχος Νεμέας και Αργειτάκος Σταύρος, πρώην δήμαρχος Σπάρτης.

Ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Καμπόσος, δήλωσε για την εκλογή του: «Ευχαριστώ όλο το σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου και την εκλογή μου, με μια τόσο ισχυρή πλειοψηφία. Τα προβλήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και στην καθημερινότητα του πολίτη, είναι μεγάλα και στόχος του νέου προεδρείου είναι να τα αντιμετωπίσει και να οδηγήσει αυτή την κοινωνία που χειμάζεται σε καλύτερες μέρες. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που στάθηκαν στο πλευρό μου και τους διαβεβαιώνω ότι θα σταθώ αντάξιος των προσδοκιών».