ΑΥΡΑ «Χαιρετίζουμε την αναγγελία για επανέναρξη του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας»

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΑΥΡΑ «Χαιρετίζουμε την αναγγελία για επανέναρξη του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας»

Οκτώβριος 17, 2014 - 16:29

φωτογραφία eurokinissi

Με ανακούφιση και χαρά πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο την επανέναρξη του συσσιτίου από την εκκλησιαστική επιτροπή της Ευαγγελίστριας.

Με ικανοποίηση θεωρούμε ότι σαν ΑΥΡΑ αναδείξαμε το ζήτημα και ‘οχλήσαμε’ τόσο ώστε να αναληφθούν δράσεις, έστω και ένα μήνα μετά. Με Δελτίο Τύπου, υπογραμμίσαμε για την σοβαρότητα του ζητήματος και πιέσαμε τον Δήμο να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες. Μετά από πρόσκληση του Ιερέα της Ευαγγελίστριας επισκεφθήκαμε το χώρο και είδαμε από κοντά τις δομές του συσσιτίου, αναγνωρίζοντας πάντα το έργο που εκτυλίσσεται εκεί και έρχεται να συμπληρώσει το κενό Δήμου και Κράτους. Προτείναμε λύσεις για συνεργασία Εκκλησίας- Δήμου που άμεσα θα έδινε μια λύση στο αδιέξοδο, και όλα αυτά έχοντας ως γνώμονα την άμεση ανάγκη των συμπολιτών μας για τροφή.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι από την 1η Οκτώβρη, ως παράταξη, υποβάλλαμε αίτημα κατεπείγουσας σύγκλησης του Δημ. Συμβουλίου. Το θέμα ήταν η άμεση επαναλειτουργία της δομής αυτής, που όμως δεν έγινε αποδεκτή, τουναντίον, στο χθεσινό Δ.Σ. (15/10/14), μόνο μετά από νέο ερώτημα και φορτική μας πίεση, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι το πρόβλημα βαίνει σε άμεση λύση.

Παρόλο που χαιρετίζουμε την επανέναρξη του συσσιτίου και την επαύριον σίτιση των 150 συμπολιτών μας από την Ενορία της Ευαγγελιστρίας, εμείς τονίζουμε ότι η πάγια θέση μας είναι όλες οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης να τελούν υπό την αιγίδα και την μέριμνα του Δήμου, θέση την οποία θα παλεύουμε με συνέπεια και συνέχεια.

Επαναλαμβάνουμε τέλος, ότι στις σημερινές εποχές της βάρβαρης λιτότητας, της φτώχιας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, η κατασκευή του περιώνυμου κτιρίου κρίνεται τουλάχιστον σαν παράλογη και υπέρμετρη, αν όχι προκλητική, για το κοινό αίσθημα, αφού ένα απλό, λιτό και ολιγοδάπανο κτίριο θα μπορούσε κάλλιστα να εξυπηρετήσει τον ουσιαστικό σκοπό της ανέγερσής του, όπως άλλωστε είχαμε τονίσει στο Δ.Τ. της παράταξής μας σχετικά.  

Από τη συντονιστική επιτροπή της ΑΥ.Ρ.Α.

Ναύπλιο, 16/10/14