Οι μάγκες από την Τρίπολη κέρδισαν και τον Σπάθα...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι μάγκες από την Τρίπολη κέρδισαν και τον Σπάθα...

Νοέμβριος 01, 2014 - 23:33

φωτογραφία ICONPRESS-EUROKINISSI

Η Αρκαδική ομάδα πήρε κόντρα σε όλους και σε όλα  ηρωική ισοπαλία και στάθηκε όρθια ακόμα και με 10 παίχτες από το 42’ απέναντι  πρωταθλητή Ολυμπιακό και απέδειξε πως ούτε τα προκλητικά σφυρίγματα του διαιτητή Σπάθα ήταν αρκετά να του κόψουν την ανοδική του πορεία.

 Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν από την αρχή να πιέσουν και να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Κοσίσκι, ενώ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Ωστόσο, μερικές λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ σε επιθέσεις των Αρκάδων προκάλεσαν έντονα παράπονα από την εξέδρα του Αστέρα, ένταση που πέρασε και στον αγωνιστικό χώρο με τους ποδοσφαιριστές να διαμαρτύρονται στον Ηλία Σπάθα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η υπεροχή τους ήταν φλύαρη και η καλή αμυντική οργάνωση των ποδοσφαιριστών του Στάικου Βεργέτη δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν σημαντικά, με εξαίρεση τη φάση του 41ου λεπτού, όταν ο Μήτρογλου έπιασε στην κίνηση το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, το ματς λίγο έλειψε να… τιναχθεί στον… αέρα. Ο Μασά βρέθηκε στο έδαφος, ο Σπάθας υπέδειξε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού, θεωρώντας πως έκανε «θέατρο» και του έδειξε την δεύτερη κίτρινη, κόκκινη κάρτα, μια φάση που προκάλεσε έντονα παράπονα για τους γηπεδούχους, μια και η πρώτη που είχε δεχθεί ο Αργεντίνος στα πρώτα λεπτά, θεωρήθηκε… τραβηγμένη, κλωτσώντας την μπάλα έπειτα από υπόδειξη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός θέλησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή και πίεσε ψηλά στην εστία του Κοσίσκι, προσπαθώντας να βρει τον… δρόμο για το γκολ. Ο Μίτσελ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο των Ντουρμάζ και Φουστέρ, οι «ερυθρόλευκοι» μετακόμισαν… στην περιοχή των Αρκάδων, αλλά οι χώροι ήταν καλά κλειστοί.

Στο 54’ ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να… στοχεύσει σωστά και να εκμεταλλευτεί την λάθος έξοδο του Κοσίσκι μακριά από την εστία του, δύο λεπτά αργότερα ο Σανκαρέ πρόλαβε τον Κασάμι πριν σκοράρει σε κενή εστία, ενώ στο 66’ ο Λούι υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ σε προσπάθεια του Αστέρα να βγει στην κόντρα και να πάρει… ανάσες.

Στα τελευταία λεπτά, το σκηνικό μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στο… μισό του Αστέρα Τρίπολης, με τους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ να αναζητούν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, όμως, η εξαιρετική αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων δεν επέτρεψε στο «συγκρότημα» του Πειραιά να πανηγυρίσει τη νίκη.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο, Γιαννιώτας (46’ Τσοκάνης), Ρόλε (74’ Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Πάρα (81’ Μπαράλες).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μανιάτης (58’ Ντουρμάζ), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (66’ Φουστέρ), Κασάμι (74’ Διαμαντάκος), Ντοσεβί, Μήτρογλου.

Φωτογραφίες ICONPRESS/EUROKINISSI-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ