Τ. Χειβιδόπουλος: τα προϊόντα της Αργολικής Γης θα πρωταγωνιστήσουν στα ράφια της εγχώριας και διεθνής αγοράς

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τ. Χειβιδόπουλος: τα προϊόντα της Αργολικής Γης θα πρωταγωνιστήσουν στα ράφια της εγχώριας και διεθνής αγοράς

Νοέμβριος 06, 2014 - 09:34

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η αγροτική παραγωγή και η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αποτελεί μονόδρομο ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα και την κοινωνία μας σε νέους πιο «εύφορους» δρόμους.

Για εμάς αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που έχει η Περιφέρεια, ο αγροτικός τομέας της Αργολίδας να πραγματοποιήσει μια δυναμική στροφή προς την ποιότητα, την ταυτότητα και την εξωστρέφεια.

Η Πελοπόννησος, η Αργολίδα με τη μοναδική γεωγραφική της θέση, το μεσογειακό της κλίμα, τα γόνιμα εδάφη της, επιδίδεται στην καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και προσπαθεί να γίνει ανταγωνιστική τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Αυτό σε συνδυασμό με το αυξημένο ενδιαφέρον για την αγροτική παραγωγή κυρίως από νέους ανθρώπους που αναζητούν μια διέξοδο στην ανεργία και την οικονομική κρίση, μας κάνει να αναζητούμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να αντιπαρέλθουμε αυτής της κατάστασης και να αντιστρέψουμε το κλίμα μπαίνοντας εκ νέου σε ρυθμούς ανάκαμψης της αγροτικής οικονομίας.

Στα πλαίσια αυτά από τη μια μεριά το Υπουργείο Ανάπτυξης, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, το Enterprise Greece, εκπρόσωποι του χονδρεμπορίου-λιανεμπορίου και από την άλλη μεριά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ντόπιοι αγρότες, ενώσεις και ομάδες παραγωγών συναντηθήκαμε σήμερα στις 5 Νοεμβρίου για να «ανακαλύψουμε» τους τρόπους με τους οποίους τα προϊόντα της Αργολικής Γης, τα προϊόντα της Πελοποννήσου θα πρωταγωνιστήσουν στα ράφια της εγχώριας και διεθνής αγοράς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ειδικότερα: εξαγωγείς, εκπρόσωποι όλων των μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου, η κεντρική λαχαναγορά με τους εμπόρους της, πωλητές λαϊκών αγορών και από την Αργολίδα: αγρότες βιολογικών και συμβατικών προϊόντων, οινοποιοί, τυροκόμοι, μεταποιητές γάλακτος, χυμοποιοί, ελαιοπαραγωγοί, τυποποιητές, μελισσοκόμοι, ζυθοποιοί, ιχθυοκαλλιεργητές, παραγωγοί οικοτεχνικών προϊόντων, φυτωριούχοι.

Στόχος μας είναι η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός διαρκούς εμπορικού φόρουμ, ώστε τα προϊόντα της Αργολικής Γης από τη μια να φθάνουν στο ράφι της εγχώριας και διεθνής αγοράς παρακάμπτοντας περιττούς, ενδιάμεσους και δαπανηρούς για αυτά σταθμούς και από την άλλη να καταστούν αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά σε ποιότητα και τιμή για τους καταναλωτές.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Π. ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ