Εορτασμός της απελευθέρωσης του Ναυπλίου (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εορτασμός της απελευθέρωσης του Ναυπλίου (φωτογραφίες)

Νοέμβριος 30, 2014 - 21:26

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με δοξολογία στον ιστορικό ναό του Αγίου Ανδρέα στο Παλαμήδι, επιμνημόσυνη δέηση , κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Στάϊκου Σταϊκόπουλου και F16 να πετάνε πάνω από την πόλη τιμήθηκε η επέτειος της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον τουρκικό ζυγό σήμερα Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014.

Το Νοέμβριο του 1822 ξημερώματα του Αγίου Ανδρέα ο Στάϊκος Σταϊκόπουλος με τους άνδρες του σκαρφάλωσε στο κάστρο Παλαμηδίου και κατάφερε να απελευθερώσει το Ναύπλιο.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο Υφυπουργός αθλητισμού Γ. Ανδριανός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης ,ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Γιώργος Διδασκάλου,ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης,περιφερειακοί σύμβουλοι ,αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ναυπλιέων και εκπρόσωποι συλλόγων.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr