Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας για τον Ν. Ρωμανό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Αντιρατσιστικού Μετώπου Αργολίδας για τον Ν. Ρωμανό

Δεκέμβριος 02, 2014 - 19:57

O αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από 10/11 διεκδικώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα να σπουδάσει όντας κρατούμενος με χρήση εκπαιδευτικών αδειών. Δεν έχει περάσει παρά μόνο λίγος καιρός που η κυβέρνηση σε ένα κρεσέντο υποκρισίας θέλησε να βραβεύσει τον Ν. Ρωμανο για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις (βραβείο το οποίο αρνήθηκε) και σήμερα του αρνούνται το δικαίωμα να παρακολουθήσει τη σχολή στην οποία εισήχθη με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Σε έναν παροξυσμό αυταρχισμού και πατώντας στον νέο νόμο για τη δημιουργία “φυλακών τύπου Γ” επιχειρείται να στηθεί ένα πολιτικό παιχνίδι πάνω στη ζωή ενός νέου ανθρώπου. Γνωρίζοντας ότι η υγεία του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και με κίνδυνο να υποστεί ανακοπή, οι υπεύθυνοι όχι μόνο κωφεύουν στο δίκαιο αίτημα του Ν. Ρωμανου αλλά αντιθέτως ο εισαγγελέας διέταξε την υποχρεωτική σίτιση του, μια απαράδεκτη πρακτική που θεωρείται βασανιστήριο σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου και συναντάται μόνο σε κολαστήρια όπως το Γκουαντανάμο και δικτατορίες όπως αυτή του Πινοσέτ.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι πάνω στην πλάτη του Ρωμανού κάποιοι επιχειρούν να προωθήσουν ένα φασιστικής έμπνευσης δόγμα μηδενικής ανοχής και αυταρχισμού για να τρομοκρατήσουν οποιονδήποτε άνθρωπο επιλέγει να σταθεί όρθιος απέναντί τους και να τους αμφισβητήσει. Δεν διστάζουν να παραβιάσουν τους δικούς τους νόμους και να καταπατήσουν κάθε έννοια δικαιοσύνης που υποτίθεται ότι αποτελεί πυλώνα της αστικής δημοκρατίας.

Από τις 17/11, σε ένδειξη αλληλεγγύης ξεκίνησε απεργία πείνας και ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης που επίσης νοσηλεύεται και η υγεία του διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Μόλις πριν από δύο μέρες ακόμη 2 αναρχικοί κρατούμενοι, ο Δ. Πολίτης και ο Α. Δ. Μπουρζούκος δήλωσαν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης. Όλοι τους δίνουν σήμερα έναν αγώνα αξιοπρέπειας με μόνο όπλο το σώμα τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα του Ν. Ρωμανού
Δεν θα νικήσει ο φόβος - θα νικήσει η αλληλεγγύη

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ/ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ