Καμπόσος: Τα πρόστιμα να τα πληρώσουν αυτοί που φταίνε (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμπόσος: Τα πρόστιμα να τα πληρώσουν αυτοί που φταίνε (βίντεο)

Δεκέμβριος 04, 2014 - 21:32

Οι περικοπές τις οποίες υφίσταται η Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής ήταν το κύριο θέμα της συνεδρίασης της ΠΕΔ Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Δημήτρης Καμπόσος μίλησε για τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν στην ημερήσια διάταξη, αλλά και για τα φλέγοντα θέματα τα οποία προηγήθηκαν.

Βασικό θέμα, η συνεδρίαση που γίνεται στην ΚΕΔΕ την Παρασκευή, όπου θα συνταχθεί ένα ψήφισμα προς την κυβέρνηση «για όλες αυτές τις περικοπές που γίνονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σκοπό να πλήξουν τις μειώσεις του μνημονίου».

«Τα πλεονάσματα για τα οποία κάνει λόγο η κυβέρνηση, έχουν παραχθεί από τις μεγάλες περικοπές τις Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα και να πούμε ότι δεν πάει άλλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπόσος.

«Τα  χρήματα τα οποία είναι πλεονασματικά πρέπει να δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν πρέπει να περικόπτουμε από την κοινωνία αγαθά, επειδή η κοινωνία αναρωτιέται πού θα οδηγηθεί με αυτή την πολιτική».

Ένα δεύτερο θέμα το οποίο  συζητήθηκε, είναι το πρόστιμο των 10 εκατ. ευρώ για τα απορρίμματα το οποίο επιβλήθηκε από την Ευρώπη στην κυβέρνηση της Ελλάδας. «Από το 2005, που μπήκε το πρώτο πρόστιμο έως τώρα το 2015, δέκα χρόνια μετά,  δεν έχουν κάνει τίποτα για να λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της χώρας. Εάν κάπου πρέπει να πει αυτό το πρόστιμο, είναι στην κυβέρνηση και στον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης. Προκειμένου να αντιδράσει για τα υπέρογκα αυτό πρόστιμα, η ΠΕΔ θα ετοιμάσει ένα ψήφισμα το οποίο και θα αποσταλεί αρμοδίως».

«Οι δήμαρχοι μπορεί να μην ψηφίζουν στη Βουλή, αλλά ψηφίζουν στον λαό. Προσοχή, λοιπόν, επειδή εκείνοι που αποφασίζουν στη Βουλή για το τι μέλλει γενέσθαι στους δήμους, θα έρθουν στους δήμους να ζητήσουν την ψήφο τους», κατέληξε ο κ. Καμπόσος.

ArcadiaPortal.gr Πρόεδρος ΠΕΔ για πρόστιμο και ψήφισμα