Β.Σιδέρης: Χρέος όλων μας και της πολιτείας να προστατεύσει τον Εθελοντισμό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Β.Σιδέρης: Χρέος όλων μας και της πολιτείας να προστατεύσει τον Εθελοντισμό

Δεκέμβριος 05, 2014 - 13:24

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Βασίλης Σιδέρης δήλωσε:

«Ένας σημαντικός δείκτης απεικόνισης του πολιτισμού μας αποτελεί και η εθελοντική μας δραστηριότητα, η οποία στηρίζει τις βάσεις της στην αμοιβαιότητα και την αλληλεγγύη. Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού είναι μια ευκαιρία αφενός για να εκφράσουμε την εκτίμησή μας στις εθελοντικές οργανώσεις και στον κάθε εθελοντή που προσφέρει ανιδιοτελές έργο προς το κοινωνικό σύνολο αλλά κυρίως για να τονιστεί η σημαντική συμβολή τους και το ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων μας προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Ο εθελοντισμός κάνει καλό μόνο σε εκείνον που τον δέχεται αλλά και σε εκείνον που τον προσφέρει. Αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο, το οποίο αναδεικνύεται σε κάθε δύσκολη συγκυρία και σε πολλούς ευαίσθητους τομείς. Στις μέρες μας οι εθελοντές είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού και κοινωνικής ευαισθησίας και αποτελεί χρέος όλων μας και της πολιτείας να προστατεύσει και να  προωθήσει την αξία του εθελοντισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης

Βασίλειος Γ. Σιδέρης