Ολόκληρη η ομιλία Βενιζέλου στην Τρίπολη

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ολόκληρη η ομιλία Βενιζέλου στην Τρίπολη

Απρίλιος 27, 2012 - 16:15

φωτο eurokinissi

Ομιλία σε κομματικά στελέχη και φίλους του κόμματος και όχι σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί  πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αρκαδική Πρωτεύουσα. Παρόντες στην ομιλία μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας καθώς και ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.

Ο λαός θα πει τι θέλει...

Ο κ. Βενιζέλος αν και δεν υπήρχε παλμός, συνθήματα, σημαίες ή οτιδήποτε άλλο θα θύμιζε παλιές προεκλογικές συγκεντρώσεις, αλλά αντίθετα ένα ιδιαίτερα ήσυχο κοινό, που χειροκρότησε στην αρχή και στο τέλος της ομιλίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του κόσμου και δήλωσε μάλιστα πως αυτή του δίνει αισιοδοξία για το αύριο.     

Ξεκινώντας την ομιλία του χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου για την επόμενη γενιά και ζήτησε να μη λείψει κανείς από τις εκλογές, αφού  δε νοείται εφησυχασμός, παραίτηση και ανοχή. Σημείωσε πως το βασικό που χρειαζόμαστε στις 6 Μαΐου είναι συνειδητή συμμετοχή στις εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός πραγματικά, γνήσια και αντιπροσωπευτικά να λάβει την απόφασή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο λαός πρέπει να δώσει καθαρές εντολές και να πει τι θέλει. Θέλει μια πορεία δύσκολη αναμφίβολα, αλλά ασφαλή και συγκεκριμένη που οδηγεί στην οριστική υπέρβαση της κρίσης και την έξοδο από το μνημόνιο μέσα σε 3 το πολύ χρόνια, μια επιλογή που οδηγεί στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας και σε μια Ελλάδα θεσμικά ισότιμη καθισμένη στο τραπέζι ευρωζώνης και Ευρώπης. Ή θέλει να διαλέξει έναν άλλο δρόμο ασαφή, ενδεχομένως, τυφλό και απροσδιόριστο που εκφράζεται με πιο ηρωικό, λεβέντικο τρόπο αλλά δεν οδηγεί πουθενά. Αντιθέτως μπορεί να κατεδαφίσει το οικοδόμημα που με θυσίες του ελληνικού λαού καταφέραμε μέχρι τώρα και να μας φέρει στο σημείο μηδέν».

Κυβέρνηση εθνικού συναγερμού με συνένωση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τρεις επιλογές που έχει ο λαός και αυτές είναι: Η πρώτη  αυτή της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, την οποία την χαρακτήρισε ως εκτός τόπου και χρόνου και μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η επιλογή του κ. Σαμαρά είναι ανιστόρητη και ανεύθυνη» και η δεύτερη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα που μιλά για συνένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αλλά και της παράταξης Καμμένου, ως ένα ισχυρό αντιμνημονιακό αμάλγαμα, για την οποία σημείωσε ότι αν και ακούγεται σαν ωραία λύση, δεν είναι σίγουρο ότι συμφωνούν και αναλαμβάνουν την ευθύνη, ούτε αν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο.
Η τρίτη επιλογή όπως είπε είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση συνεργασίας. «που μόνο το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να επιτύχει ως πρώτο κόμμα και φορέας της διερευνητικής εντολή να σχηματίσει μια κυβέρνηση εθνικού συναγερμού με τη συνένωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Πετύχαμε τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση μετά τη διαπραγμάτευση για τη Συνθήκη της Λωζάννης

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας, κάτι που δεν έχει συμβεί σε άλλη χώρα και  που ο ίδιος πέτυχε φέρνοντας σε πέρας τη μεγαλύτερη διαπραγμάτευση από τον καιρό της διαπραγμάτευσης της συνθήκης της Λοζάνης από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.  Διευκρίνισε πως πράγματι υπάρχουν πάρα πολλοί που υποφέρουν αλλά αν δεν έπαιρναν αυτά τα μέτρα η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη και δεν θα ήμασταν στο σημείο να έχουμε διανύσει ένα μεγάλο μέρος του δρόμου για έξοδο από την κρίση. Ο  κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι σε μία εβδομάδα τα ψέματα τελειώνουν και ο μήνας από τις 7 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου θα είναι μήνας καθαρτήριος αφού υπάρχουν δύσκολες διαπραγματεύσεις. Σημείωσε επίσης πως σήμερα υπάρχει πράγματι και πρόβλημα πολιτικό, πρόβλημα δημοκρατίας αλλά οι ίδιοι έπραξαν ό,τι έπρεπε να πράξουν με βάση όχι την ιδεολογία τους αλλά τους συσχετισμούς δυνάμεων στην Ευρώπη.

Αναλάβαμε και ευθύνες που δεν μας αναλογούσαν

Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει και ευθύνες που δεν του αναλογούν και αναρωτήθηκε γιατί ο κ. Σαμαράς δεν λέει τι παρέδωσε η ΝΔ το 2009 ενώ και ο κ. Καραμανλής παρενέβη μόνο για να εκφράσει τη στήριξή του στον Αρχηγό της ΝΔ και δεν είπε τίποτα για την «ταμπακιέρα». Και τέλος σημείωσε πως ο ελληνικός λαός, ως άλλος Κυρηναίος, καλείται στις 6 Μαΐου να κουβαλήσει το σταυρό και να πει τι θέλει καθαρά με ποσοστά και έδρες. Εμείς θα κυβερνήσουμε δημιουργώντας μία νέα συμμαχία αλλιώς θα σταθούμε εδώ και θα κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση.