Ειδήσεις

Βιβλίο: Η πρόταση της εβδομάδας από τον Γ. Δ. Αναγνώστου

Μάιος 08, 2024 - 21:20

Ένας απίστευτος ωκεανός από κόκκινο χρώμα, ο κόσμος του Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar, Το τελευταίο όνειρο, Εκδόσεις διόπτρα, Αθήνα, Μάρτιος 2024
Μετάφραση: Μαρία Παλαιολόγου

Αυγενάκης: Οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα συνεχισθούν έως τον Ιούνιο

Μάιος 08, 2024 - 19:50

Εντός του Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές των αγροτών, ενώ ήδη γίνεται έλεγχος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε τρεις περιπτώσεις συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Επίσης, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Κρήτη tv, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, η νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στον έλεγχο των 16.500 δεσμευμένων ΑΦΜ. Ήδη περί τα 7.000 έχουν πληρωθεί και περί τα 800 έχουν σταλεί στη δικαιοσύνη, ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται. Ακόμη, ελέγχονται όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις από το 2014.

Πάσχα 2024: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στον Δήμο Ερμιονίδας (φωτο)

Μάιος 08, 2024 - 19:45

Με έμπνευση από έθιμα και με το κατανυκτικό κλίμα των Άγιων ημερών του Πάσχα, ο Δήμος μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μια σειρά εκδηλώσεων στην κατάμεστη από κόσμο Ερμιονίδα.

Την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2024, αναβίωσε για ακόμα μια χρονιά το δρώμενο για το «Κάψιμο του Ιούδα» στην Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι.

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου η Περιφέρεια

Μάιος 08, 2024 - 19:30

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου με τίτλο «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση του 21ου αιώνα» είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η διοργάνωση του Δήμου Κορινθίων είναι προγραμματισμένη για τις 10-13 Μαΐου και γίνεται για την Ίδρυση του Δικτύου Πόλεων Αποικιών Κορίνθου με τίτλο: «Κόρινθος , Μητρόπολη και Αποικίες» όπου περιλαμβάνεται το 1ο και 2ο Διεθνές Φεστιβάλ καθώς και παράλληλες δράσεις.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ναύπλιο 13 και 15 Μαΐου

Μάιος 08, 2024 - 19:29

Κάθε Σταγόνα Μετράει: Ενώσου με τους ΔΕΣΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ σε μια Πράξη Αγάπης.
Πώς μπορείς να συμμετάσχεις;
Έλα στο Center for Hellenic Studies in Greece, Harvard University Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Harvard  Δευτέρα 13 και Πέμπτη 15 Μαΐου 2024 / 16:30 με 19:30
Όλοι έχουμε τη δύναμη να γίνουμε ήρωες στις καρδιές αυτών που χρειάζονται. Μια σταγόνα αίματος από εσάς μπορεί να σημαίνει μια ζωή για κάποιον άλλο. Με κάθε αιμοδοσία, δε δίνετε μόνο αίμα, αλλά ελπίδα, δύναμη και θάρρος σε όσους αγωνίζονται για τη ζωή τους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει το τουρνουά ποδοσφαίρου στην Καλαμάτα

Μάιος 08, 2024 - 19:00

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου διεξάγεται το τριήμερο 8-10 Μαΐου το τουρνουά ποδοσφαίρου Σάλας στην Καλαμάτα από τον σύλλογο ΑΟΠΚ Πατίστα.

Ομάδες ανδρών και γυναικών θα δώσουν τους αγώνες τους με κανονισμούς futsal, σε μία διοργάνωση που θα φέρει το κοινό ακόμα πιο κοντά στο συγκεκριμένο άθλημα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να υποστηρίζει δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό και αποτελούν και ένα ισχυρό μέσο προβολής του τόπου μας.

Χορευτική εκδήλωση στο Ανυφί από τον πολιτιστικό σύλλογο «Μάη Νικόλας»

Μάιος 08, 2024 - 18:25

Χορευτική εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου “Ο Μάη Νικόλας” την Πέμπτη , 9 Μαΐου στις 19.30μμ, στην Πλατεία Ευαγγελίστριας .Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης νομού Αργολίδας και ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και Φίλων Ποντιακού Ελληνισμού "Παναγία Σουμελά"

Περιοδεία Β.Κικίλια στην Τρίπολη: Σύσταση νέας ΕΜΟΔΕ στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας (pics)

Μάιος 08, 2024 - 18:20

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία σε Πάτρα και Τρίπολη, όπου συναντήθηκε με διοικητές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, καθώς και με αξιωματικούς και πυροσβέστες. Όπως ανέφερε οι δυνάμεις των δασοκομάντος στην ΕΜΟΔΕ Πάτρας φέτος διπλασιάστηκαν, ενώ στην Τρίπολη δημιουργήθηκε νέα ΕΜΟΔΕ, η οποία απαρτίζεται από 120 άτομα και έχει δυνατότητες αερομεταφοράς, προκειμένου να επεμβαίνει άμεσα σε δασικές πυρκαγιές.

O Δήμος Άργους- Μυκηνών τις ημέρες των εορτών ήταν δίπλα στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας

Μάιος 08, 2024 - 18:03

O Δήμος Άργους – Μυκηνών έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τους πολίτες και τις ημέρες των εορτών και των αργιών ήταν δίπλα στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, δίνοντας περισσότερες από 500 μερίδες φαγητό συνολικά από το Κοινωνικό Μαγειρείο. Παράλληλα, περισσότερα από 80 Πασχαλινά καλάθια μοιράστηκαν σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου που περιελάβανε κρέατα, αλλαντικά και πασχαλινά εδέσματα.

Πράξεις αγάπης σε δεκάδες συμπολίτες μας από επιχειρήσεις και απλούς πολίτες που συνεισέφεραν από το υστέρημα τους, για ακόμη μια φορά στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη.

«Βάσει ποιου σχεδίου κόβονται εκατοντάδες δέντρα στα στρατόπεδα της χώρας;»

Μάιος 08, 2024 - 18:00

Αυξάνονται οι καταγγελίες για την χωρίς μέτρο και όριο κοπή εκατοντάδων δέντρων σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα. Η αιτιολογία είναι ότι πρέπει να διανοιχτούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα στρατόπεδα. Όμως αυτό γίνεται χωρίς επιστημονικό σχεδιασμό, με οριζόντια μέτρα και στρατιωτικές εντολές του τύπου «αποφασίζομε και διατάσσομε».

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων Κοζάνης, για το οποίο η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης καταγγέλλει την κοπή δέντρων ΕΝΤΟΣ του Στρατοπέδου, ως ακατανόητη και απαράδεκτη.

Σελίδες

Subscribe to Ειδήσεις