Ο "Άλλος Δρόμος"για το ΚΤΕΛ Άργους:Παρανομιών συνέχεια για την δημοτική αρχή

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο "Άλλος Δρόμος"για το ΚΤΕΛ Άργους:Παρανομιών συνέχεια για την δημοτική αρχή

Μάρτιος 15, 2015 - 17:54

φωτογραφία eurokinissi

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΜΟΥΤΖΑ…

Παρανομιών συνέχεια για την δημοτική αρχή...

Το Φεβρουάριο τοποθετήθηκαν χωρίς καμία εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και χωρίς καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πλαστικοί οδοδείκτες – κολωνάκια και στις δύο πλευρές της οδού Καραμουτζά, (στη συμβολή της με την οδό Ναυπλίου και σε όλο το μήκος της πρόσοψης του οικοπέδου που έχει παρανόμως εγκατασταθεί στην περιοχή το ΚΤΕΛ) εμποδίζοντας την ομαλή ροή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Αφού τοποθετήθηκαν τα κολωνάκια, έγινε παρέμβαση των μελών της παράταξής μας, κ. Μουσταΐρα Παναγιώτη και κας. Γκριτζάνη-Δήμα Ιωάννας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (μετά και από καταγγελία κατοίκων της οδού) και επισημάνθηκε το γεγονός ότι ουδέποτε έχει γίνει τέτοια εισήγηση από την Επιτροπή, άρα πως νομιμοποιείται η τοποθέτησή τους;

Σημειωτέον ότι οι αρμόδιοι μπορούσαν να φέρουν το σχετικό θέμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 19ης Ιανουαρίου 2015 [όπου συζητήθηκαν θέματα τοποθέτησης πλαστικών κολωνακίων οδοδεικτών στην πόλη] και πράγματι στη συνεδρίαση αυτή πάρθηκε η απόφαση για τέτοια τοποθέτηση, μόνο όσον αφορά στο βόρειο τμήμα της πλατείας του Αγίου Πέτρου, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Κατόπιν της ανωτέρω παρεμβάσεως των μελών της αντιπολίτευσης ήρθε στην Επιτροπή ως έκτακτο πλέον θέμα η τοποθέτηση των οδοδεικτών επί της οδού Καραμουτζά, και ομόφωνα ζητήθηκε η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας (σημειωτέον για κάτι το οποίο είχε ήδη γίνει!)…. Δυστυχώς μέχρι σήμερα 13/03/2015 η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία δεν έχει γνωμοδοτήσει για το θέμα.

Επομένως προκύπτει ότι η τοποθέτηση των κολωνακίων, είναι πράξη αυθαίρετη και παράνομη και βαρύνει τη δημοτική αρχή και ειδικότερα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ο οποίος προέβη στην τοποθέτησή τους (χωρίς γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και ως εκ τούτου καμία εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) διότι δεν έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτησή τους.