Ομιλία Γιάννη Μανιάτη στη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ομιλία Γιάννη Μανιάτη στη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

Μάρτιος 22, 2015 - 10:46

φωτογραφία eurokinissi

 Σημεία ομιλίας του καθ. Γιάννη Μανιάτη στη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ:

Α. Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

- Η σημερινή κυβέρνηση διαχειρίζεται τα εθνικά ζητήματα με ναρκισσισμό, επιπολαιότητα, αντιευρωπαϊσμό, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
- Ο πολιτικός χρόνος δεν θα μας περιμένει, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι το καλοκαίρι για σημαντικές εξελίξεις.
- Είναι η πρώτη φορά που η χώρα βρίσκεται χωρίς ούτε έναν διεθνή σύμμαχο, κανέναν στους 28 της Ε.Ε., κανέναν στους 18 του Eurogroup.
- Είναι αδιανόητο η "για πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση, να μην έχει πει μέχρι σήμερα κουβέντα για την ανάπτυξη, για τη δημιουργία εθνικού πλούτου, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, να ασχολείται μόνο την επιδοματική πολιτική, αγνοώντας ότι μέσα στο 2015 έχουν διασφαλιστεί 5δις € από το ΕΣΠΑ και άλλα 6 δις € από τις 105 μεγάλες επενδύσεις που εγκρίθηκαν την προηγούμενη χρόνια, ώστε να δημιουργηθούν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας.
- Είναι εθνικά επικίνδυνο ο πραγματικός πατριωτισμός και η προάσπιση των εθνικών θέσεων, να γίνονται άθυρμα ενός τραγικού εθνικολαικισμού και κρυπτοεθνικοσοσιαλισμού, όταν για πρώτη φορά μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη σπουδαία σημερινή γεωπολιτική μας θέση, μέσα από τη συνεισφορά μας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, στην εσχατιά των ορίων.

Β. ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

- Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο. Η χώρα και η κοινωνία έχουν ανάγκη απο ένα νέο, τολμηρό, ξαναγεννημένο ΠΑΣΟΚ, χωρίς μιζέρια, μικρότητες εσωστρέφεια
- Δεν ενδιαφέρει κανένα να ασχοληθεί με τη δικαίωση του παρελθόντος, αλλά αντίθετα με την πρόταξη οράματος και προοπτικής για το μέλλον
- Θέλουμε ένα συνέδριο αξιακό, πολιτικό γεγονός της κοινωνίας, χωρίς προσωπικές σκοπιμότητες και μηχανισμούς
- Θέλουμε ένα μεταρρυθμιστικό συλλογικό υποκείμενο, με φρεσκάδα ιδεών, προσώπων και επιλογών, με ρήξεις και υπερβάσεις του ίδιου του του εαυτού
- Θέλουμε μια παράταξη με καθαρό πολιτικό προσδιορισμό, της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς και Σοσιαλδημοκρατίας, που θα απαντήσει στις ελληνικές προοδευτικές προκλήσεις

Γ. Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

- Οι πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, κεντροαριστεροί, ξεπερνούν το 20%, πολύ πιο πάνω από το άθροισμα όλων των πολιτικών δυνάμεων του χώρου.
- Ότι και να συμβεί, ακόμα και μετά το συνέδριο μας, έξω στην κοινωνία θα υπάρχει ένα διπλάσιο ποσοστό απο αυτό που θα θέλει να μας ακούσει. Κατα συνέπεια, εξίσου σημαντικό με το συνέδριο και παράλληλα με αυτό, χρειάζεται να αναπτύξουμε μια δραστική πολιτική συμμαχιών με όλους τους όμορους πολιτικούς χώρους της Κεντροαριστεράς.
- Έχει ανάγκη η χώρα από ένα Συνασπισμό κομμάτων, κινήσεων, πολιτών της Κεντροαριστεράς. Έχουμε ανάγκη από μια άμεση πρωτοβουλία ενότητας όλων των προοδευτικών δυνάμεων.