Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα την ενδοσχολική βία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μαθητικός διαγωνισμός με θέμα την ενδοσχολική βία

Μάιος 04, 2012 - 11:07

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με το «Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο» αναζητά ιδέες για τον σχεδιασμό της αφίσας και τη δημιουργία βίντεο με θέμα την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, οι οποίες θα πλαισιώσουν τις δράσεις του «Δικτύου» και θα αποτελέσουν την εκστρατεία προώθησης του μηνύματος κατά της βίας στο σχολείο για το σχολικό έτος 2012-2013.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό
Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου για τη δημιουργία αφίσας ή βίντεο, κατά την περίοδο υποβολής της πρότασης στο διαγωνισμό (25 Απριλίου 2012 έως και 28 Ιουνίου 2012).
-Ειδικότερα, ο διαγωνισμός για τη δημιουργία αφίσας ή βίντεο απευθύνεται τις εξής κατηγορίες μαθητών: α) μαθητές προσχολικής αγωγής (νηπιαγωγείο) και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικό σχολείο), με στόχο την πρώιμη ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο και β) μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνασίου και Λυκείου).
-Οι μαθητές προσκαλούνται: α) να σχεδιάσουν μια αφίσα, αποτυπώνοντας το μήνυμα κατά της ενδοσχολικής βίας ή/και β) να επιμεληθούν τη δημιουργία ενός σύντομου βίντεο, διάρκειας όχι μεγαλύτερης των τριών (3) λεπτών, σχετικά με το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας.
-Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης συμμετοχής, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (www.neagenia.gr).
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής 
Α. Κάθε ομάδα διαγωνιζομένων θα υποβάλλει την πρότασή της για την αφίσα σε ηλεκτρονική μορφή σε CD ή DVD (σκαναρισμένη, τύπου JPG ή PDF).
Β. Κάθε ομάδα διαγωνιζομένων θα υποβάλλει την πρότασή της για τη δημιουργία βίντεο σε ηλεκτρονική μορφή σε CD ή DVD.
Κάθε ομάδα διαγωνιζομένων καταθέτει ή αποστέλλει την αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα ηλεκτρονικά αρχεία με την αφίσα ή το βίντεο από την Τετάρτη, 25 Απριλίου μέχρι την Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012, μεταξύ ωρών 08:00 και 15:00 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, εκτός αργιών και απεργιών (σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι την 28η Ιουνίου 2012).
Οι προτάσεις υποβάλλονται στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Διεύθυνση Κοινωνικής Συμμετοχής/ Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής, Αχαρνών 417, Τ.Κ. 111 43, Αθήνα, είτε αυτοπροσώπως είτε ταχυδρομικώς με την ένδειξη «Για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας ή Βίντεο ‘Ενδοσχολική βία- Συμβιώνοντας στο Σχολείο’», υπ’ όψιν κ. Ιουλίας Γαϊτανάρου. 
Επισημαίνεται ότι αποκλείεται η υποβολή των αιτήσεων και των προτάσεων με αποστολή e-mail.
Βραβεία
Τα βραβεία απονέμονται στις δύο καλύτερες προτάσεις ανά κατηγορία που επιλέγονται από το κοινό, σύμφωνα με τον αριθμό των ψήφων που έλαβαν.  Επομένως, θα είναι συνολικά τέσσερα (8), δηλαδή τέσσερα (4, ήτοι 2 για αφίσα και 2 για βίντεο) για τις καλύτερες προτάσεις μαθητών προσχολικής αγωγής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δύο (4, ήτοι 2 για αφίσα και 2 για βίντεο) για τις καλύτερες προτάσεις μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα αφορούν σε:
Προσχολική ηλικία και πρωτοβάθμια εκπαίδευση:
1ο Βραβείο= 1 παιδικό βιβλίο για κάθε μέλος της ομάδας σχεδιασμού της αφίσας/ βίντεο.
2ο Βραβείο= 1ο παιδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια ή βιβλία για το νηπιαγωγείο ή για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση:
1ο Βραβείο= 1 εφηβικό βιβλίο για κάθε μέλος της ομάδας σχεδιασμού της αφίσας/ βίντεο.
2ο Βραβείο= 10 εφηβικά βιβλία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του «Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο» και θα ειδοποιηθούν με e-mail.
Οι νικητές του διαγωνισμού υποχρεούνται στην αποστολή της πρωτότυπης έντυπης μορφής, καθώς και του αρχείου σε υψηλή ανάλυση, με στόχο την εκτύπωση και τελική αναπαραγωγή του.
Τυχόν διευκρινιστικά ερωτήματα σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο Διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλονται από τους/τις διαγωνιζόμενους/ες εγγράφως στην ταχυδρομική διεύθυνση:
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
Διεύθυνση Κοινωνικής Συμμετοχής
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής
Αχαρνών 417, Τ.Κ. 111 43, Αθήνα
Για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας ή Βίντεο Ενδοσχολική βία- Συμβιώνοντας στο Σχολείο
Υπόψη κ. Ιουλίας Γαϊτανάρου
ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο e-mail: i.gaitanarou@neagenia.gr (Υπόψη κ. Γαϊτανάρου).
Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις