Νέος σκουπιδότος ανάμεσα σε Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέος σκουπιδότος ανάμεσα σε Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι

Μάιος 20, 2015 - 14:47

Το πρόβλημα με τα απορρίμματα τείνει να αποκτήσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στον Νομό Αργολίδας, και μάλιστα σε μια παραθαλάσσια τουριστική περιοχή, η οποία έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει τους ντόπιους παραθεριστές και τους πολλούς τουρίστες από το εξωτερικό.
Ανάμεσα στην Ερμιόνη και στο Πόρτο Χέλι, έχει «φυτρώσει» ένας νέος σκουπιδότοπος, ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για την απόρριψη των σκουπιδιών. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο σκουπιδότοπος  μάλλον δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα επιλύει στην πραγματικότητα.
Εκτός από την εγγύτητά του δίπλα σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος, αποτελεί πραγματικό άγος για ολόκληρο τον Δήμο, ενώ, όπως καθαρά φαίνεται στις φωτογραφίες, οι κάτοικοι της γύρω περιοχής οι οποίοι «ξεφορτώνονται» τα απορρίμματά τους εκεί, δεν κάνουν τον παραμικρό κόπο να ξεχωρίσουν τα σκουπίδια τους σε ανακυκλώσιμα και μη... Έτσι, βρίσκονται όλα μαζί πεταμένα, ανοιγμένες σακούλες μαζί με υπολείμματα φαγητού και διάφορα πλαστικά αντικείμενα.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ερμιονίδας, όπως και οι περισσότεροι Δήμοι της Πελοποννήσου με τα απορρίμματα, οπωσδήποτε δεν λύνεται με τη δημιουργία αυτοσχέδιων χωματερών οπουδήποτε «βολεύει». Χρειάζονται συντονισμένες κινήσεις των δημοτών και των Αρχών, αλλά και πολιτικές πρωτοβουλίες από την κεντρική κυβέρνηση, όπως κατέδειξε και το πρόβλημα της Τρίπολης πολύ πρόσφατα...