Γιορτή της Αγκινάρας 2015 στα Ίρια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γιορτή της Αγκινάρας 2015 στα Ίρια

Μάιος 21, 2015 - 15:33

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη “Γιορτή της Αγκινάρας” στα Ίρια, στην κεντρική πλατεία, όπου μάγεψε το κοινό και τους συντελεστές με την ιδιαίτερα όμορφη διακόσμησή της!

Η πλατεία ήταν κατάμεστη από κόσμο όπου παρακολούθησε ενθουσιασμένος όλες τις εκδηλώσεις και ομιλίες της γιορτής καθώς και γεύτηκε τα νόστιμα σπιτικά εδέσματα των γυναικών της περιοχής με κύριο υλικό την αγκινάρα.

Μίλησαν σημαντικοί παράγοντες του τόπου μας για θέματα σχετικά με το πολύ σημαντικό τοπικό προιόν της αργολικής γης,τραγούδησαν εξαιρετικά οι χορωδίες της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Νικολάου γνωστά έργα του Μάνου Χατζιδάκη και χόρεψαν με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία η ομάδα γυναικών του τοπικού Συλλόγου και ομάδες παιδιών και νέων από τις γύρω περιοχές.

Στη γιορτή διεξήχθη επίσης, διαγωνισμός Μαγειρικής όπου δὀθηκαν και τρία βραβεία στα καλύτερα πιάτα. Η γιορτή συνεχίστηκε με παραδοσιακό γλέντι έως αργά το βράδυ.

Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Δ. Κοδέλας ,ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος,ο πρώην υπουργός Γ.Μανιάτης,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης και άλλοι εκπρόσωποι της Δημοτική αρχής καθώς και άλλων φορέων.

Πολλά και θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Ναυπλιέων, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιρίων καθώς και στους συντελεστές και τους τεχνικούς της γιορτής για την άψογη οργάνωση. Και του χρόνου!