Εκδήλωση για την Επιχειρηματική Καινοτομία και τις Αναπτυξιακές Προοπτικές

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδήλωση για την Επιχειρηματική Καινοτομία και τις Αναπτυξιακές Προοπτικές

Μάιος 22, 2015 - 18:22

Την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος συνδιοργάνωσε με τον ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και το Επιμελητήριο Αχαΐας Εκδήλωση Δικτύωσης με θέμα:

«ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Επιχειρηματική καινοτομία- Αναπτυξιακές Προοπτικές»

Η Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, είχε ως στόχο την ενημέρωση και καθοδήγηση των στελεχών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη δικτυώσεων και συνεργασιών για την υλοποίηση των καινοτομιών που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΣΕΒ για την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων Καινοτομίας “INNOVATION EXPERT – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ” που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο οποίο συμμετείχαν 80 στελέχη από 45 και πλέον επιχειρήσεις στην περιοχή της Πάτρας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιος Δ. Κεπενός και ο Γ. Γ. του Δ. Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Θεόδωρος Τσούμπελης εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Παρουσιάσεις έγιναν από τους κ.κ. Δημοσθένη Πολύζο , Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνο Γιαννάτο, Συντονιστή του Γραφείου Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του ΣΕΒ, Κατερίνα Οικονόμου, Διευθύντρια της Μονάδας Διοίκησης Έργων της PLANET ΑΕ, Νικήτα Καστή , Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή της MENON NETWORK, Δρα. Γεώργιο Τζαμτζή, Σύμβουλο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Παραδείγματα καινοτόμων επιχειρήσεων παρουσιάστηκαν από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Καγκάδη, Γενικό Διευθυντή της CBL ΑΕ, Βασίλη Γεωργόπουλο, για την ΘΥΡΑΤΡΟΝ ΑΕ και Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Γενικό Διευθυντή της ACCUSONUS ΑΕ.

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον που επεδείχθη καθώς και τα πρακτικά αποτελέσματα και τα οφέλη για όσους την παρακολούθησαν αποδεικνύουν και την επιτυχία της εκδήλωσης. Θα ακολουθήσουν στο προσεχές μέλλον και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση των στελεχών στην εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών για την αύξηση της παραγωγικότητας , την ενίσχυση της εξωστρέφειας καθώς και την υποστήριξη της καινοτομίας στις επιχειρήσεις.

Η συγκεκριμένη Εκδήλωση Δικτύωσης του ΣΕΒ εντάσσεται στο έργο «Ολοκληρωμένα Προγράμματα, Πρωτοβουλίες και Δικτυώσεις για την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων Καινοτομίας» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.