ΣΥΡΙΖΑ Άργους-Μυκηνών: ο Δήμαρχος να έβρισκε τρόπους να στηρίξει την κοινωνία του Δήμου σε ανθρωπιστικό επίπεδο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΣΥΡΙΖΑ Άργους-Μυκηνών: ο Δήμαρχος να έβρισκε τρόπους να στηρίξει την κοινωνία του Δήμου σε ανθρωπιστικό επίπεδο

Ιούνιος 06, 2015 - 00:12

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ: ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΔΗΜΟΤΗΣ” ΤΟΥ κ. ΚΑΜΠΟΣΟΥ

Τελικά ο κ. Δήμαρχος κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του!

Αφού για μια ακόμα φορά, μέσω της “εφημερίδας” της παράταξης του, χαρακτήρισε “εχθρούς της πόλης’ σύσσωμη την αντιπολίτευση στο Δ.Σ. αλλά και όποιον πολίτη τολμήσει να κάνει έλεγχο και κριτική στα πεπραγμένα και μελλούμενα της θητείας του, τελικά μας ενημέρωσε για τα εξής:

1) Η κυβέρνηση έχοντας προφανώς προηγούμενα μαζί του, χρησιμοποιεί τα λεφτά που έστειλαν οι “Ευρωπαίοι” αποκλειστικά για το έργο της ανάπλασης του κέντρου του Άργους, για άλλους σκοπούς.

Μιλάμε για ένα έργο ΕΣΠΑ (για το οποίο ταμείο συνεισφέρει και η Ελλάδα κ. Δήμαρχε) στο οποίο η κυβέρνηση ούτως ή άλλως δεν παρεμβαίνει παρά μόνο στον έλεγχο της νομιμότητας των ενεργειών υλοποίησης από τους φορείς που το διαχειρίζονται (Δήμος, Περιφέρεια), και για το οποίο η “πολυπόθητη” από τον Δήμαρχο προκαταβολή προς τον εργολάβο έχει ήδη πιστωθεί, μετά από μια μικρή καθυστέρηση εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος (Στουρνάρας), λόγω αλλαγής κωδικών και η οποία αφορούσε όλη την χώρα.

2) Έργο (κολυμβητήριο) που σύμφωνα με τα γραφόμενα στην εφημερίδα, είχε κανονίσει ο ίδιος με την προηγούμενη διοίκηση της Γ.Γ. Αθλητισμού (άρα και με τον κ. Ανδριανό;) και το οποίο θα κατασκευάζονταν με χρηματοδότηση από ιδιώτη επενδυτή (άραγε με τι όρους;), αναθέτει πλέον την προώθηση και διεκδίκηση του αιτήματος προς τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού στον τοπικό Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

3) Μας πληροφορεί όλο υπερηφάνεια, ότι μετά από δικές του προφανώς ενέργειες ψηφίστηκε νόμος στην Βουλή, για τον διακανονισμό των βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο (άρα και των χρεών των πολιτών προς τους ΟΤΑ που έχουν περάσει στις ΔΟΥ). Έτσι οι πολίτες του Δήμου (και όλης της Ελλάδας) μπορούν να διακανονίσουν τα χρέη τους σε 100 δόσεις.

Εκτός και αν δεν αναφέρεται σε αυτό το διακανονισμό αλλά αναφέρεται στον διακανονισμό που μπορούν να κάνουν οι πολίτες του Δήμου Άργους – Μυκηνών για τα χρέη τους προς τη ΔΕΥΑΡΜ (αλήθεια πόσες δόσεις έχουμε σε αυτή την περίπτωση κ. Δήμαρχε;).

4) Μας ενημερώνει με ταπεινότητα και μετριοφροσύνη, ότι “όλα τα κορίτσια του Δήμου από 18 έως 88 ετών”, τρέφουν προς το πρόσωπό του εκτός από εκτίμηση και σεβασμό (για το έργο του) και “μια επιπλέον ιδιαίτερη συμπάθεια”.

Σοβαρά τώρα.

Ο κ. Δήμαρχος αντί να ξοδεύει χρήματα για την έκδοση πολυτελών "εφημερίδων" αυτοπροβολής, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών του Δήμου και να αναλάβει τις ευθύνες του, χωρίς να ψάχνει να τις φορτώσει σε άλλους. Αφού  ξεκίνησε το συγκεκριμένο μεγαλεπήβολο έργο ανάπλασης , εν μέσω μιας τόσο σοβαρής οικονομικής κρίσης, και παρά την αντίθετη επιστημονική γνώμη σχετικών με το θέμα  φορέων (Σύλλογος Μηχανικών Άργους) και πολιτών,   ας μην ψάχνει εκεί που δεν υπάρχουν “μάγισσες”, “δράκους” και “εχθρούς της πόλης”. Αν συνεχίσει , διακατεχόμενος από πολιτική "μανία καταδίωξης", να ανακαλύπτει,  προσκόμματα και δικαιολογίες τότε σίγουρα “ο λαός θα βγει στους δρόμους”, αλλά για άλλους λόγους από αυτούς που νομίζει και με άλλον αποδέκτη. Αν επίσης νομίζει ότι θα συντηρήσει το φθίνον (με δική του ευθύνη) πολιτικό του "κεφάλαιο" με αλλοπρόσαλλες επιθέσεις στην Κυβέρνηση "πλανάται πλάνην οικτράν". Καλύτερα μάλιστα θα ήταν , σαν Δήμαρχος, αντί να παινεύει τον εαυτό του, για τους νόμους που  η νέα Κυβέρνηση ψηφίζει προς ανακούφιση του τσακισμένου από τα μνημόνια λαού, να έβρισκε τρόπους να στηρίξει την κοινωνία του Δήμου, σε ανθρωπιστικό επίπεδο, συνδράμοντας στη δημιουργία πραγματικών και όχι "στα χαρτιά", δομών αλληλεγγύης, για “τις γιαγιάδες που τον βλέπουν σαν γιο τους, για τους νέους που τον βλέπουν σαν φίλο τους, ε και για τις κυρίες όλων των ηλικιών που τον θαυμάζουν λίγο παραπάνω…”.

ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ