Πρόεδρος επιμελητηρίου Αργολίδας: Σε οριακό σημείο οι επιχειρήσεις του νομού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρόεδρος επιμελητηρίου Αργολίδας: Σε οριακό σημείο οι επιχειρήσεις του νομού

Ιανουάριος 21, 2012 - 18:19

 Επιστολή στο Βενιζέλο για τις επαγγελματικές μισθώσεις 
Οι επαγγελματικές μισθώσεις και τα προβλήματα που προκαλούνται στους επιχειρηματίες της περιοχής της Αργολίδας ήταν η αφορμή για την αποστολή επιστολής του προέδρου του επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτη Δαμούλου στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην επιστολή που εστάλη αναφέρεται μεταξύ άλλων πως το τελευταίο διάστημα με την έξαρση της ύφεσης και την έκρηξη της ανεργίας πολλά εμπορικά καταστήματα που στο παρελθόν είχαν υψηλό τζίρο τώρα να βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Οι επιχειρηματίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν μειώνοντας τα πάγια και λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους αλλά ένα από αυτά είναι το ενοίκιο που προς το παρόν παραμένει υψηλό. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας με αφορμή και δικαστικές αποφάσεις για υποχρεωτική μείωση ενοικίου από τους ιδιοκτήτες θεωρεί πως πρέπει να καταβάλλεται μειωμένο ενοίκιο κατά τουλάχιστον 40% (εφόσον δεν είναι κάτω του 6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου) και αν το δικαστήριο που έχει προσφύγει ο εκμισθωτής τελεσιδικήσει υπέρ του να καταβάλλεται αναδρομικά η διαφορά. Η εν λόγω πρόταση να σημειώσουμε πως είναι πρόταση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Το επιμελητήριο Αργολίδας ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας στο θέμα αφού τα περιθώρια βιωσιμότητας των επιχειρήσεων έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και αν υπάρξει καθυστέρηση στο όλο θέμα τότε δεν υπάρχει και ουσιαστικός λόγος να γίνει γιατί πολλές επιχειρήσεις θα έχουν κλείσει ή μετακομίσει.
Οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και έχουν δικαιώσει τους μισθωτές στηρίχθηκαν στο άρθρο 288 του Αστικού Κώδικα το οποίο εμπεριέχει έννοιες όπως αυτή της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κλείνει την επιστολή του προς τον κ. Βενιζέλο ζητώντας του να δει θετικά την πρότασή τους αφού αποτελεί την επιβίωση και στη συνέχεια την ανάπτυξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.Και θα λειτουργήσει ανακουφιστικά για τις ΜΜΕ καθώς θα βοηθήσει και θα συμβάλλει στην περαιτέρω βιώσιμη πορεία τους.