Γ.Μανιάτης: να ψηφιστεί η καινούρια συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με δική του ευθύνη ο κ.Τσίπρας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Μανιάτης: να ψηφιστεί η καινούρια συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με δική του ευθύνη ο κ.Τσίπρας

Ιούλιος 14, 2015 - 13:46

φωτογραφία eurokinissi

Σημεία τοποθέτησης στην ΕΡΤ και στον ΣΚΑΪ του καθ. Γιάννη Μανιάτη:

 «ΑΛΗΘΕΙΑ & ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. είμαστε ΚΑΤΑ οποιασδήποτε κυβέρνησης ειδικού σκοπού και περιορισμένης διάρκειας. Ο λαός ψηφίζει για κυβερνήσεις τετραετίας κι επιτέλους αυτό ας εφαρμοστεί. Αντί για εκλογές, η χώρα έχει βαθιά ανάγκη από σταθερότητα, υλοποίηση των συμφωνηθέντων και συνεννόηση ανάμεσα στην κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις.
Ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες μέρες έκανε τη μεγάλη προσωπική και πολιτική υπέρβαση κι έβαλε τη χώρα πάνω από το συμφέρον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Όμως, δεν απαλλάσσεται για τα μεγάλα και τραγικά λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, τα οποία δημιούργησαν ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν τεχνητοί παράδεισοι.
Στη σημερινή Βουλή 251 από τους 300 βουλευτές έχουν δώσει την εμπιστοσύνη τους στον Έλληνα Πρωθυπουργό. Αυτές τις μέρες πρέπει να ψηφιστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία, η καινούρια συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με δική του ευθύνη ο κ. Τσίπρας και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών που ο κ. Τσίπρας με δικές του αποφάσεις συνυπέγραψε.
Καταρρέουν οι μεγάλοι μύθοι της Μεταπολίτευσης. Ο μεγάλος μύθος ότι οι μισοί Έλληνες είναι Γερμανοτσολιάδες και προδότες, και οι άλλοι μισοί Έλληνες είναι ντούροι πατριώτες. Τώρα πια τις πολύ δύσκολες μέρες που έχουμε μπροστά μας και στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μόνη διέξοδος, ο μόνος δρόμος είναι η εθνική συνεννόηση, η ενότητα, η ηρεμία, κ.ο.κ.
Ας σιωπήσουν κι ας βοηθήσουν τη χώρα να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όσοι βγαίνουν στα μικρόφωνα και στο βήμα της Βουλής και το παίζουν «προστάτες του λαού». Έχει πια αποκαλυφθεί ποιοι βάζουν τον λαό και την πατρίδα πάνω από τον εαυτό τους.
Έλεος! Η κοινωνία έχει ματώσει. Ο κ. Τσίπρας υπογράφει το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο, και η Αντιπολίτευση στηρίζει τη χώρα, αφού η πατρίδα βρίσκεται πάνω από τα στενά κομματικά συμφέροντα.
Είναι ηθικά, δεοντολογικά και πολιτικά αδιανόητο και δεν αισθάνομαι καθόλου υπερήφανος  για μέλη του Κοινοβουλίου που έχουν εκλεγεί με σημαία ενός κόμματος και στα δύσκολα λιποτακτούν, δειλιάζουν, ¨την κάνουν¨. Ποιος θεωρεί ότι από μόνος τους είναι ο Ναπολέων, και τον εκλέγει ο ελληνικός λαός επειδή είναι ο κάλλιστος; Αν έχουν διαφωνία με το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκαν, θα πρέπει να παραδώσουν και την έδρα τους. Αυτό σημαίνει πολιτική γενναιότητα. Οι στιγμές είναι τραγικά δύσκολες. Πρέπει ο καθένας από εμάς να μετρήσει τις δυνάμεις του εαυτού του και να κοιτάξει τον λαό στο μάτια.
Η απαξίωσή μας προς τον κ. Βαρουφάκη, ας είναι η μοναδική απάντηση ενός λαού που μαθαίνει από τα λάθη του, κι ενός πολιτικού συστήματος που πρέπει να δει το αύριο. Ας πάψουμε να ασχολούμαστε με έναν άνθρωπο που πρόδωσε την εμπιστοσύνη του μοναδικού ανθρώπου που τον εμπιστεύτηκε, του κ. Τσίπρα. Τον πούλησε στα πιο δύσκολα.
Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου,  είναι ένα ακόμη δείγμα λαθεμένων επιλογών προσώπων που έγιναν από τον κ. Τσίπρα. Γιάνης Βαρουφάκης, Πάνος Καμμένος, Παναγ. Λαφαζάνης …. Όλα  αυτά πρέπει να τα βλέπουμε για να διορθώνουμε τα λάθη μας.
Η Ελλάδα πηγαίνοντας στο Euro Summit ήταν απελπιστικά μόνη. Η κα Γεννηματά μας περιέγραψε ένα βαθύτατα αρνητικό κλίμα πλήρους απομόνωσης της Ελλάδας και όλοι μαζί βοηθήσαμε για να αλλάξει αυτό το κλίμα. Το προηγούμενο βράδυ άλλαξε ο συσχετισμός ανάμεσα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, όταν ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ρέντσι συνειδητοποίησαν ότι έχουμε ανάγκη από μια άλλη Ευρώπη, έγειραν την πλάστιγγα και υποχρέωσαν και τον κ. Schulz και τον κ. Gabriel να αλλάξουν ρότα και να είναι οι μοναδικοί σύμμαχοι της Ελλάδας.
Οι εραστές της δραχμής, συμμαχούν με Schauble κι Ευρωπαίους ακροδεξιούς, μαζί με εγχώριους απατεώνες που έχουν λεφτά έξω και χρέη μέσα. Πρέπει να αποκαλυφθούν αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη διαπραγμάτευση στο αδιέξοδο, είτε υποστηρίζοντας το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα, είτε παίζοντας με άνομα συμφέροντα εντός Ελλάδας κι εκτός Ελλάδας που θέλουν να αγοράσουν «μπιρ παρά» τη χώρα.
Ακούμε διάφορα για άλλη λύση. Μπορεί να μας πει ο οποιοσδήποτε από το πολιτικό σύστημα ποια είναι η άλλη λύση; Μήπως τα ψεύτικα 5 δις ευρώ του αγωγού, ή τα 100 δις ευρώ των ομολόγων της Κίνας;;
Πρέπει πράγματι να πληρώσουν αυτοί που δεν έχουν πληρώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πρέπει επιτέλους να πληρώσουν και όλοι αυτοί που έζησαν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, κι  έστησαν καριέρες λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό και στηρίχτηκαν σε αυτά τα ψέματα.
Μαθαίνω ότι στο Ταμείο Ειδικού Σκοπού που θα πάνε τα 50 δις ευρώ, θα πάνε και τα δικαιώματα από τις έρευνες των Υδρογονανθράκων. Ξεκαθαρίζω την προσωπική μου άποψη: Οι Υδρογονάνθρακες και ο Ορυκτός Πλούτος της χώρας δεν είναι για χρήση αυτών που κυβερνούν σήμερα. Σύμφωνα με τον Νόμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών, τον οποίον η σημερινή κυβέρνηση είχε καταψηφίσει, καμία τρέχουσα πολιτική τάξη ΔΕΝ έχει δικαίωμα να εγκληματήσει σε βάρος των επόμενων γενιών, προκειμένου να λύσει τα δικά της προβλήματα και να διορθώσει τα δικά της λάθη. Τα χρήματα αυτά είναι για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος τις επόμενες πολλές δεκαετίες, καθώς και για τη στήριξη της  Έρευνας και Καινοτομίας στα ελληνικά Πανεπιστήμια.
Εμείς ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα σταθούμε υπεύθυνοι, όπως στεκόμαστε πάντα υπεύθυνα και με αίσθημα πατριωτισμού απέναντι στον λαό, ακόμα και όταν ήμασταν απελπιστικά μόνοι μας.  Θα στηρίξουμε τη συμφωνία, της οποίας το περιεχόμενο είναι αποκλειστικής πολιτικής ευθύνης του κ. Τσίπρα και αυτό το είπαμε και στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Κάποιοι όμως πρέπει να απολογηθούν γιατί φτάσαμε στο σημείο να έχουμε μια τόσο κακή συμφωνία, και δεν μπορούσαμε να έχουμε συμφωνήσει εδώ και 6 μήνες, με πολύ καλύτερους όρους.
Το μόνο που σώζει σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι η εθνική αλήθεια, η εθνική συνεννόηση και η εύρεση συμμάχων και συμμαχιών που η Ελλάδα μπορεί να τις ξαναβρεί στον διεθνή περίγυρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Απέναντι σε μια κακή συμφωνία, γιατί θα είναι μια δύσκολη κι επώδυνη συμφωνία, υπάρχει η καταστροφή, το χάος κι ο εμφύλιος σπαραγμός. Ας καταφέρουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα που μπορεί στα δύσκολα να σηκώσει ξανά το κεφάλι.