Θυσία στον βωμό της κρίσης οι συνδέσεις ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Θυσία στον βωμό της κρίσης οι συνδέσεις ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας

Ιούλιος 15, 2015 - 12:16

Τι και αν το υπουργείο Υποδομών ανέλαβε μια σειρά δράσεων για τη διευκόλυνση των πολιτών την περίοδο που θα είναι κλειστές οι τράπεζες, για την  αναστολή των πληρωμών σε ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ και εταιρείες τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ, Vodafone, Forthnet, Wind, κ.ά.), προκειμένου να μην διακοπούν συνδέσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύδρευσης, τηλεφωνίας και ίντερνετ; Οι πολίτες φαίνεται να διακόπτουν τις συνδέσεις τους, προτού λήξει το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει.

Το Διαδίκτυο έχει καταλάβει μια σημαντική θέση στη ζωή των Ελλήνων. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας Web ID της Focus Bari, ο μέσος χρόνος που δαπανούν οι Έλληνες στο Ίντερνετ, είναι δυόμισι ώρες ημερησίως.
Οι οικονομικές εξελίξεις και τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί αλλά και εκείνα που βρίσκονται προ των πυλών και ψηφίζονται την Τετάρτη 15 Ιουλίου στη Βουλή, είναι αυτά τα οποία αναγκάζουν πολλούς να διακόψουν μια σύνδεση τηλεφώνου ή Ίντερνετ, και να αναζητήσουν ένα «πακέτο» μικρότερου κόστους.

Οι εταιρίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας έχουν φτιάξει δελεαστικά «πακέτα» κινητής και σταθερής τηλεφωνίας τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες και στο πορτοφόλι των καταναλωτών. Ωστόσο, οι συνεχείς μειώσεις των μισθών, ακόμα και οι απολύσεις είναι αυτές που οδηγούν κάποιον καταναλωτή να προσφύγει στη διακοπή της σύνδεσης, καθώς οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι πολυτέλεια για κάποιον ο οποίος δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Οι τελευταίες μέρες βρίσκουν του Έλληνες πολίτες σε ένα αδιέξοδο το οποίο, όπως δείχνει, τους έχει προβληματίσει ιδιαίτερα και τους έχει φοβίσει για το τι μέλλει γενέσθαι. Έτσι, δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μα οι οποίοι προσφεύγουν στα καταστήματα τηλεφωνίας και Ίντερνετ είτε για να αλλάξουν πακέτο είτε και για να διακόψουν εντελώς τη σύνδεσή τους.