Με δανεικά θα πληρώσει συντάξεις το ΙΚΑ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Με δανεικά θα πληρώσει συντάξεις το ΙΚΑ

Αύγουστος 25, 2015 - 20:59

Με την αύξηση της ανεργίας αλλά και της μαύρης εργασίας, λογικό και επόμενο είναι τα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν μειωμένα έσοδα. Με αυτά τα δεδομένα, καταφεύγουν στον δανεισμό, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Έτσι, το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ), για τον κλάδο του Ταμείου Νομικών και συγκεκριμένα για το Ταμείο των Συμβολαιογράφων, αιτήθηκε και έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Αντίστοιχο αίτημα προς το υπουργείο Εργασίας, για επιπλέον 180 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ, αποφάσισε να στείλει και το ΔΣ του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα αιτήματα προς το ΑΚΑΓΕ θα πολλαπλασιαστούν, καθώς η δραματική αύξηση της ανεργίας, το κλίμα πολιτικής και οικονομικής ανασφάλειας και η εσπευσμένη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών θα οδηγήσουν σε κατάρρευση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, μέσα στο φθινόπωρο.

Ήδη, τον Ιούλιο το ηλεκτρονικό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας κατέγραψε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στην απασχόληση