Τι έδειξε η πρώτη δημοσκόπηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι έδειξε η πρώτη δημοσκόπηση

Αύγουστος 28, 2015 - 15:12

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Επισήμως από την Παρασκευή 28 Αυγούστου μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο, ύστερα από το ναυάγιο των διερευνητικών εντολών προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και την ορκωμοσία της κυρίας Βασιλικής Θάνου ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού το βράδυ της Πέμπτης.

Η πρώτη δημοσκόπηση της ProRata δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα είναι αιφνιδιασμένο. Έτσι, πρώτοι έρχονται οι αναποφάσιστοι με 25,5%, και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23% και η ΝΔ με περίπου 20%.

Η δημοσκόπηση δείχνει τον δρόμο της εξόδου των ΑΝΕΛ από τη Βουλή, με ένα ποσοστό 2%, ενώ στο 3,5% εμφανίζεται το κόμμα του Λαφαζάνη και λίγο πάνω από 3% το κόμμα του Λεβέντη.

Τέλος, στο 4,5% εμφανίζεται το ΠαΣοΚ, στο 4% Το Ποτάμι, στο 5% το ΚΚΕ και 6,5% η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αβέβαιη είναι η συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ως προς τη δημοφιλία, πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας, δεύτερος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ τρίτος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ακόμη, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.