Αστυνομικές ειδήσεις από την Πελοπόννησο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικές ειδήσεις από την Πελοπόννησο

Αύγουστος 30, 2015 - 20:34

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα άτομο για λαθραία τσιγάρα και λαθραίο καπνό στην Κορινθία

Κατασχέθηκαν -310- πακέτα με λαθραία τσιγάρα και -12- συσκευασίες με λαθραίο καπνό

Συνελήφθη, χθες (29.8.2015) το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, ένας (1) 60χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο ανωτέρω, να κατέχει -310- πακέτα τσιγάρων, καθώς και -12- συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους -300- γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν.

Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες με τον λαθραίο καπνό, θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε βάρος του 60χρονου, εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ο 60χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη, χθες (27.8.2015) το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας 51χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) πιστόλι κρότου και ένα (1) κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχε παράνομα.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν, σήμερα (28.8.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 18χρονος και ένας ανήλικος, αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, από όχημα ημεδαπού. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 26.8.2015, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος τριών (3) ανήλικων ημεδαπών, για κλοπή.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εντοπίστηκαν δενδρύλλια κάνναβης

Εντοπίστηκαν, σε περιοχή του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, επτά (7) φυτά κάνναβης, ύψους από -60- εκατοστά έως -6- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν χθες (27.8.2015) το μεσημέρι και κατασχέθηκαν. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Σύλληψη ενός (1) ατόμου

Συνελήφθη, χθες (27.8.2015) το μεσημέρι, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, ένας (1) 43χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, με τη χρήση μαχαιριού, τραυμάτισε 31χρονη ημεδαπή, στο πρόσωπο και στο αριστερό άνω άκρο. Η 31χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε. Το μαχαίρι βρέθηκε και κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Γερμανία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, προχθές (27.8.2015) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, δύο (2) άνδρες ηλικίας 19 και 32 ετών και μία (1) γυναίκα 21 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για το Μόναχο Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) διαβατήριο Αυστριακών Αρχών και δύο (2) δελτία ταυτότητας Γερμανικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθη, χθες (29.8.2015) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -278- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό δύο (2) ατόμων

Χθες (29.8.2015) το απόγευμα, στο 45,4 χλμ της Εθνικής Οδού Πύργου-Μεθώνης, αρχικά, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 62χρονη ημεδαπή, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 69χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε μία (1) 60χρονη ημεδαπή και στη συνέχεια, σε αυτά τα οχήματα, συγκρούστηκε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της 60χρονης και τον τραυματισμό της 62χρονης, του 69χρονου και του 29χρονου. Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου λίγες ώρες αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για Σουηδία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθησαν, χθες (29.8.2015) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18 και 33 ετών, αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) διαβατήριο Γερμανικών Αρχών και ένα (1) δελτίο ταυτότητας Ελληνικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.